BH vlasti daju 150 000 KM na opremu zaposlenika

449

Služba za zajedničke poslove institucija BiH objavila je prije nekoliko dana ugovor koji se odnosi na nabavku službenih uniformi i radne odjeće za potrebe izvršne vlasti u vrijednosti oko 150 000 maraka!

Konobari, portiri…

Ugovor je objavljen na Portalu javnih nabavki, a podijeljen je u dva lota. Vrijednost prvog ugovora koji se tiče nabavke službenih uniformi i radne odjeće, bez PDV-a, iznosi 34 188 maraka, a tiče se nabavke odjeće, obuće, prtljaga i pribora.

Drugi dio ugovora vrijedan je 94 017 maraka, što je ukupno, bez PDV-a, 128 055 maraka iz državnog budžeta.

Iako to u tenderu o dodijeli ugovora nije precizno navedeno, „Avaz” saznaje da se nabavka odnosi na konobare, kuhare, čistače, osiguranje, portire i druge zaposlenike.

No, zanimljivo je da se ovakvi tenderi raspisuju dva mjeseca pred izbore i da je Služba za zajedničke poslove institucija BiH prije dva dana dodijelila čak i ugovor koji se odnosi na nabavku i ugradnju tekstilnih podnih obloga vrijedan 80 000 maraka.

Agregati i klime

Ova državna služba je u razmaku od samo nekoliko dana objavila i potpisala ugovor i o nabavci pekarskih proizvoda za potrebe državnih institucija u vrijednosti od 51.022 KM, dok je u proceduri nabavka goriva za prijevoz i agregate u vrijednosti od 45.000 maraka.

Uz to, raspisano je i na desetine manjih tendera čija ukupna vrijednost je nekoliko stotina hiljada maraka. Među tim manjim je, između ostalih, onaj koji se odnosi na usluge servisiranja i popravku klima-uređaja vrijedan 42 000 KM.

Za videonadzor u Predsjedništvu 400 000 KM

U preceduri je, također, i nabavka videonadzora u zgradi Predsjedništva BiH. Za ovu uslugu nudi se 400 000 maraka državnih para.

Raspisan je i poziv za nabavku aparata za snimanje zvuka, vrijedan 8 547 KM.

(srpskacafe.com)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!