Ronaldo: U mojim godinama idu u Katar i Kinu!

584

Fudbaler Juventusa Kristijano Ronaldo rekao je da većina igrača u njegovim godinama više ne igra “lige petice” i namerava da pokaže da su godine nebitne.

Ronaldo je zvanično predstavljen u novom klubu u ponedeljak predveče.

On se posle devet godina u Real Madridu preselio u Juventus koji je za njegov potpis platio oko 112 miliona evra. U Madridu je poobarao mnogo rekorda i sada je na redu Italija za koju kaže da je novi izazov. Juventus je po njegovom mišljenju bio logičan izbor.

“Po mom mišljenju, Juventus je jedan od najboljih klubova na svetu. Ovo je bila dobro promišljena odluka i moji prijatelji i saigrači su mi rekli da je ovo klub koji bi mi odgovarao. Zato je bila lak odluka uzevši u obzir moć i veličinu kluba koji je najveći u Italiji”, rekao je Ronaldo na predstavljanju.

Kao prednost torinskog kluba je istakao dobru upravu i trenera Masimilijana Alegrija, kao i predsednika Anderu Anjelija koji je navikao da pobeđuje. Navikao je i Ronaldo koji kaže da većina igrača sa 33 godine koliko on trenutno ima, završi u Kataru ili Kini.

“Uživam u fudbalu, još uvek sam mlad i uvek sam voleo izazove u svom životu – od Sportinga, preko Mančestera i Reala do Juventusa. Nisam tužan što idem iz Reala, to je veliki klub i uz sve dužno poštovanje, igrači u ovom trenutku karijere odlaze u Katar ili Kinu. Zato sam zahvalan što sam se priključio tako velikom klubu. Mojih devet godina u Realu su bile divne ali ovo je novi korak u mom životu i moram da zahvalim navijačima svim srcem, ali i da se fokusiram na novi izazov”, objasnio je Portugalac.

Dodao je i da ne voli zonu komfora, a tri titule uzastopno sa Realom u Ligi šampiona zaista su te trofeje pretvorile u naviku.

“Drugačiji sam od svih igrača koji misle da im je karijera gotova u ovim godinama. Hoću da pokažem da nisam kao drugi. Ja sam drugačiji. Osećam se sjajno. Ovo je teška liga, ali biću spreman. Kao što sam ranije rekao, godine nisu važne. Motivisan sam i uzbuđen. Potrudiću se maksimalno da osvojim svaki trofej”, rekao je Ronaldo.

(B92)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!