Ugovor pravno valjan, Geodetska uprava mora da plati 4,5 miliona maraka

740

Okružni privredni sud Banjaluka donio je presudu kojom je utvrđeno da je pravno valjan ugovor o kupoprodaji poslovnog prostora koji su još 2010. godine zaključili Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove i “Trgoprodaja” Prijedor.

Presudom je utvrđeno da je Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove obavezna da ispuni ugovorenu obavezu i da društvu “MG MIND” d.o.o. Mrkonjić Grad, čiji je vlasnik Mladen Milanović Kaja, kao pravnom sljedniku hipotekarnih povjerilaca društva “Trgoprodaja”, isplati 4.542.000 KM sa zakonskom kamatom do presuđenja, kao i troškove postupka. Presuda je donesena 12. juna ove godine.

Ovu informaciju je objelodanila Geodetska uprava RS na upit narodnog poslanika Dragana Čavića.

– U konačnom, biće obavljen prenos prava svojine i posjeda sa tužioca “MG MIND” na Republičku upravu za geodetske i imovinsko-pravne poslove – kaže direktorka Uprave Bosiljka Predragović.

Poslanik Dragan Čavić je 19. juna postavio poslaničko pitanje u vezi sa spornim poslovnim prostorom Geodetske uprave u Prijedoru.

– Vlada je dala saglasnost Republičkoj upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove, a Uprava kupila poslovni  prostor propalog šoping centra u Prijedoru za potrebe regionalnog centra uprave. Tada sam upozoravao da se taj prostor nalazi pod dvostrukom hipotekom, odnosno pod prinudnim izvršenjem Poreske uprave i banke kod koje je taj objekat bio pod kolateralom kod firme Trgoprodaja – rekao je Čavić.

– Šta ćete preduzeti sada kada je konačno taj prostor banka prodala privatnoj firmi i do danas Geodetska uprava nije uspjela da ga uknjiži u vlasništvo, iako je bila upozoravana u Narodnoj skupštini RS da se radi o mutnom i kriminalnom poslu i da neće moći izvršiti knjiženje – glasi Čavićevo pitanje.

(Srpska Info)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!