Nadal se povukao sa Sinsinatija

451

Svjetski broj jedan Rafael Nadal neće nastupati na mastersu u Sinsinatiju. On se sa ovog turnira povukao nesporedno poslije osvajanja Rodžers kupa u Torontu.

Titulom u Kanadi, Španac je prvi koji je osigurao nastup na završnom turniru.

Na ovaj način Nadal se bar malo olakšao put Novaku Đokoviću.

Prema projektovanom žrijebu Nadal je već u četvrtfinalu mogao da se sretne sa Novakom Đokovićem, koji ga je nedavno savladao u polufinalu Vimbldona.

Nadal je u Kanadi osvojio jubilarni 80. trofej u karijeri, rutinskom pobedom nad Grkom Stefanosom Cicipasom (6:2, 7:6).

– Veoma mi je žao što neću igrati u Sinsinatiju ove godine. Ne postoji drugi razlog od lične brige za tijelo kako bih ostao zdrav i osjećao se kao sada. Zahvalan sam turniru i mom prijatelju Andreu Silvu (direktor), koji je razumio moju situaciju. Tužan sam zbog sjajnih navijača u Sinsiju koji mi uvijek daju veliku podršku. Siguran sam da ćemo se vidjeti sljedeće godine – rekao je Nadal.

Njega će u glavnom žrijebu turnira koji je počeo u nedelju uveče po našem vremenu zamjeniti “laki luzer” iz nedeljnih kvalifikacija.

U Sinsinatiju će nastupiti trojica srpskih tenisera – Novak Đoković, Filip Krajinović i Dušan Lajović. Prvi na teren će Đoković u noći između ponedeljka i utorka protiv Stiva Džonsona oko 2.30h.

S druge strane, Krajinović će protiv Holanđanina Robina Hasea, a Lajović sa Kanađaninom Milošem Raonićem igrati u utorak popodne, a program počinje u 16 časova.

(B92)

 

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!