Đoković: Nisam bio dobro, ‘izgurao’ sam uz pomoć doktora i Boga

431

Srpski teniser Novak Đoković kaže da se nije osjećao dobro tokom seta i po, protiv Adrijana Manarina u drugom kolu Sinsinatija.

Đoković je uspio da pobijedi poslije preokreta sa 2-1 u setovima, 4:6, 6:2, 6:1.

Poslije ispadanja u ranoj fazi Rodžers kupa u Torontu, Novak igra “štucavo” na startu Sinsinatija, a sve nakon osvajanja Vimbldona. Vimbldon mu, kako kaže ne stvara pritisak.

“Mislim da osvajanje Vimbldona stvara više motivacije nego pritiska. Stvarno želim da osvojim ovaj turnir to sam pokušavao. Još uvek sam na turniru ove godine i možda ću biti u prilici da igram za titulu. Ali definitivno moram da igram bolje nego što sam igrao prvih nekoliko mečeva. Mnogo sam trenirao da bih pronašao ovaj nivo igre i tenisa na kom želim da budem. Definitivno sam motivisan da odem daleko na ovom turniru”, rekao je Đoković poslije meča.

Srbin je zaigrao malo bolje tek nakon izgubljenog prvog seta. Bekhend nije “slušao”, a nije ni servis pa je Manarino, uprkos tome što ni sam nije briljirao, ipak bio prijetnja.

“Nisam se osećao dobro. Nisam imao dobro veče i to je trajalo set i po. Nekako sam izgurao i uz pomoć doktora i Boga. Samo sam srećan što sam uspeo da prevaziđem izazov. Svaka čast Manarinu, dobro je igrao u prvom setu, ali ja nisam bio svoj. Na terenu sam se teško kretao i udarao lopticu, pravio sam mnogo grešaka. Drugi deo drugog seta i treći set su već bili mnogo bolji. Probaću da to prenesem u naredni meč”, kaže Đoković.

A u narednom meču ga čeka Bugarin Grigor Dimitrov. Bugarski teniser je nepredvidiv i ume da odigra od sjaja do očaja. Naravno, pita se i Đoković, pa će i Dimitrov moći da igra onoliko koliko mu to Novak dopusti.

(B92)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!