LE: Partizan kreće od “nule”

484

Fudbaleri Partizana u večerašnji revanš trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Nordsjelanda (20.30) ući će oprezno, kao da je prvi meč završen rezultatom 0:0.

“Crno-bijeli” su u prvom odmjeravanju snaga, na stadionu neobičnog naziva “Pravo na snove”, slavili sa 2:1 i tako napravili veliki, možda i presudan korak plej-ofu drugog po jačini kontinentalnog nadmetanja.


Imamo pozitivan rezultat, ali neće nam biti lako. Moramo da igramo kao da je 0:0. Nastupamo pred svojim navijačima i to nam je obaveza
Zoran Mirković

Ukoliko večeras u Humskoj posao uspješno privede kraju, četu Zorana Mirkovića na posljednjoj prepreci ka grupnoj fazi čekaće bolji iz duela Bešiktaš – LASK. Turski sastav kod kuće je slavio sa 1:0.

Bata: Neće nam biti lako

Partizan je loše počeo sezonu, ne računajući prvi evropski ispit u kojem je u laganom dvokoraku sa 6:0 porazio crnogorski Rudar. Već u drugoj rundi, protiv litvanskog Trakaija, ekipa se mučila. Kod kuće je slavila autogolom rivala (1:0), da bi u gostima izvukla remi (1:1) nakon što je gubila. Ni u srpskom prvenstvu stvari nisu izgledale mnogo bolje, pa se uprava odlučila na rez: zahvalila se treneru Miroslavu Đukiću, a na klupu dovela Zorana Mirkovića.

Pod vođstvom popularnog Bate “crno-bijeli” su baš u Danskoj odigrali najbolji meč sezone. Po prvi put nakon već pomenutog dvomeča sa Rudarom na jednoj utakmici su postigli više od jednog pogotka. A posljednje pojačanje Goran Zakarić golom u debiju je najavio da je klub povukao pravi potez njegovim angažovanjem.

Pa ipak, bez obzira na dobro izdanje u Skadinaviji, Beograđani moraju biti oprezni. Nordsjeland nije naivan protivnik i ne smije ga se potcijeniti. Uostalom, i u prvom i u drugom kolu kvalifikacija slavio je na strani, prvo protiv Kliftonvila, a potom i u okršaju sa neugodnim AIK-om.

Zato i ne čudi Mirkovićeva najava večerašnje bitke. Partizanov strateg pozvao je na oprez, pohvalivši pritom protivnika:

– Slijedi meč protiv interesantne, mlade ekipe koja igra atraktivno i brzo. Krasi je dobra pas igra. Ima svoj koncept od kojeg ne odustaje. Imamo pozitivan rezultat, ali neće nam biti lako. Moramo da igramo kao da je 0:0. Nastupamo pred svojim navijačima i to nam je obaveza – jasan je strateg “crno-bijelih”.

Na konstataciju da je rival izgubio posljednja dva ligaška susreta, baš kao i prvi boj sa Partizanom, Bata je imao spreman odgovor:

– Ne obazirem se na nešto lošije rezultate Nordsjelanda, već na njegovu igru. Danci imaju dobar sastav – zaključio je Mirković, uz konstataciju da će u tursko-austrijskom okršaju vjerovatno pobijediti Bešiktaš.

Zakarić jedva čeka početak meča

Zakarić je u prvoj utakmici u crno-bijelom dokazao neosporan kvalitet. Pružio je dopadljivo izdanje, dokazao da se brzo uklopio, a šlag na tortu bio je gol za vođstvo 2:0. Sve to, kako kaže, želi da ponovi večeras pred punim stadionom u Humskoj:

– Svi jedva čekamo da počne utakmica. Želimo da postignemo gol u ranoj fazi. To bi trebalo da bude kraj. Ja ću u svakom duelu davati maksimum i nadam se da će moja igra doći do izražaja – optimista je fudbaler iz Gradiške.

De. M.

Poruka iz Spartaka: Ne tražimo alibi, u fudbalu je sve moguće

Drugi predstavnik Srbije u Ligi Evrope, Spartak, imaće izuzetno težak zadatak da eliminiše Brondbi. Prvi duel na “Marakani” završen je pobjedom Danaca sa 2:0, međutim, Subotičani ne žele da se predaju bez borbe.
– Čeka nas teška utakmica, protiv rivala koji ima dva gola prednosti i kvalitetnu ekipu. No, dok god postoji i najmanja šansa, borićemo se da uradimo nešto više. U fudbalu je sve moguće. Naš najveći problem je što je iza nas niz teških mečeva. Nalazimo se u napornom ritmu, a imamo dosta povrijeđenih igrača. Ne tražimo alibi, sa najboljim mogućim raspoloživim snagama daćemo maksimum. Najbitnije je da se momci pokažu u lijepom svijetlu i odigraju maksimalno. Želimo da na dostojan način predstavimo Spartak, Suboticu i Srbiju. Vidjećemo za šta će to biti dovoljno – izjavio je trener u stručnom štabu Spartaka Savo Pavićević.

(srpskacafe.com)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!