Interpol: Srbija najvažniji partner na Balkanu

496

Srbija je najaktivniji i najvažniji partner na Zapadnom Balkanu kada je u pitanju Interpol, rekao je predsjednik Interpola Meng Hongvej nakon sastanka sa predsjednicom Vlade Srbije Anom Brnabić.

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, Hongvej je tokom razgovora sa Anom Brnabić ocijenio da je njegova posjeta Beogradu bila veoma uspješna i zahvalio na podršci koju je dobio od Srbije prilikom izbora na funkciju predsjednika Interpola.

Izražavajući zahvalnost Hongveju na “izuzetnoj” saradnji sa Interpolom, premijerka je izjavila da je ponosna na činjenicu da je Srbija “petu godinu zaredom svrstana među deset najpoželjnijih partnera” te međunarodne organizacije.

Ona je zahvalila Hongveju, koji je i zamjenik kineskog ministra javne bezbjednosti, na kako je rekla, odličnoj saradnji nadležnih institucija Srbije i Kine u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala, a Kini na “principijelnom poštovanju međunarodnog prava i podršci Srbije u Interpolu i drugim međunarodnim organizacijama u zaštiti teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije”.

(Agencije)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!