Praktični savjeti za uspavljivanje i noć bez buđenja

1006

Umorni roditelji veoma paze da ništa ne ometa san njihove djece, pa ni da oni ne ometaju jedno drugo svojim rutinama. To može da bude teško ukoliko starije dijete i mala beba moraju da dijele sobu, ali postoje određene stvari koje možete da pokušate kako bi djeca spavala tako da ne uznemiravaju jedno drugo.

Imate manji stan i djeca su prinuđena da dijele sobu? To ne zvuči loše kada su djeca malo starija, ali kada imate malu bebu koja se budi noću i plače i malo dijete od tri-četiri godine koje se teško uspavljuje, to može biti malo nezgodno.

Međutim postoji rješenje za ovaj problem. Samer Hartman, sertifikovani specijalista za njegu novorođenčadi predlaže nekoliko korisnih načina koji mogu da pomognu. Pročitajte njene savjete i neka vaši mališani spavaju u zajedničkoj sobi, a da ne uznemiravaju jedno drugo.

Neka u sobi bude potpuni mrak

Uveče i noću probajte da ne koristite nikakvo svijetlo u sobi. Ukoliko nema lampe i svijetla, to će pomoći da starije dijete brže zaspi. Ukoliko vam je ipak svijetlo potrebno zbog bebe koja i dalje sisa, ili se budi, pa vam je potreban osvijetljen prolaz do nje, bolje rješenje je da držite upaljeno svijetlo u predsoblju.

Kada je u pitanju popodnevna dremka, zamračite sobu zavjesama ili roletnama.

Koristite uređaje koji proizvode bijelu buku

Bijela buka će pomoći u slučajevima kada se jedno dijete probudi prije drugog. Zvuk fena ili usisivača pomoćiće djetetu koje se nije probudilo, da nastavi san.

Napravite plan uspavljivanja u skladu sa navikama vaše djece

Samer savjetuje da prvo uspavate bebu pa onda starije dijete, ali ako imate problema sa uspavljivanjem starijeg djeteta, onda je bolje da se prvo pobrinete za njega pa onda za bebu.

Odlazak u krevet bi trebalo da bude uvijek u isto vrijeme svako veče. Ako je na primjer, vrijeme za spavanje u 8 sati uveče, prvo uspavajte starije dijete, a onda bebu 30 minuta kasnije. Uspostavite rutinu pred spavanje za svako dijete posebno.

Za starije dijete: kupanje, čitanje priče, krevet.

Za bebu: kupanje, masaža, dojenje, povijanje, krevet.

Neka svako ima svoj kutak

Iako spavaju u istoj sobi, probajte da napravite kutak za svako dijete. Na primjer oko kreveca za bebu možete da stavite neku lijepu zavjesu ili da izdvojite dio sobe koji će biti samo za starije dijete.

Budite strpljivi

Bebi je potrebno samo tri dana da usvoji neku naviku, a starijem djetetu (od 1-3 godine) oko tri nedjelje. To je velika razlika, zato budite stripljivi i uporni.

(yumama)

 

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!