Lavrov na sastanku sa članovima Predsjedništva BiH

664

Ministar vanjskih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov stigao je u zgradu Predsjedništva BiH.

Nakon sastanka s predsjedavajućim Bakirom Izetbegovićem te Mladenom Ivanićem i Draganom Čovićem, članovima Predsjedništva BiH, Lavrov će zvaničnu posjetu BiH nastaviti u Ministarstvu vanjskih poslova sa ministrom inostranih poslova BiH Igorom Crnatkom.

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić daće izjavu nakon sastanka sa ministrom inostranih poslova Ruske Federacije Sergejem Lavrovim, najavljeno je iz Predsjedništva.

Lavrov je rano jutros oko 1.40 sati sletio u Sarajevo, iako je bilo planirano da avion s ruskom delegacijom sleti ranije.

Iako je bilo predviđeno da ruskog ministra inostranih poslova na sarajevskom aerodromu dočeka šef diplomatije BiH Igor Crnadak do toga nije došlo jer je Lavrov zbog kasnog dolaska u Sarajevo insistirao da ne bude tog dočeka.

Lavrov će u popodnevnim časovima doputovati u Banjaluku, gdje će razgovarati sa zvaničnicima Republike Srpske i posjetiti lokaciju gdje je položen kamen temeljac za izgradnju srpsko-ruskog hrama i duhovno-kulturnog centra.

(NN)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!