Gradiška: Ukrao 6 000 maraka namijenjenih za liječenje dječaka

722

Državljanin Srbije Nenad Nedeljković osumnjičen je da je prisvojio 6 000 KM namijenjenih za liječenje dječaka Milana Cerovca iz Doboja koji je obolio od leukemije.

Nedeljković (50) je predsjednik humanitarnog udruženja “Moj život je u vašim rukama” iz Gradiške, a od septembra do decembra prošle godine je putem raznih akcija prikupljao novac za liječenje mališana.

– Doniranih 6 000 KM od samo jedne akcije nije uplatio na žiro račun roditelja, već je prebacio na svoj račun, ne mareći za stanje bolesnog dječaka. Na taj način obmanuo je i roditelje i donatore – rekao je izvor blizak istrazi.

.

Otac oboljelog četvorogodišnjaka Dalibor Cerovac nije želio mnogo da komentariše otkrivenu prevaru.

– Znam da je Nedeljković prijavljen tužilaštvu i zbog toga sam ranije dao izjavu u policiji. Nije mi djelovao kao prevarant. Ipak, dio prikupljenog novca od nekih akcija prebacio je na naš žiro račun – kazao je Cerovac i dodao da ne može da daje više informacija zbog istrage koja je u toku.

U Policijskoj upravi Gradiška rekli su, navodeći inicijale, da Nedeljkovića terete za prevaru.

– Protiv N. N. podnijeli smo izvještaj Okružnom tužilaštvu u Banjaluci – rekli su u policiji.

Nezvanično saznajemo da prijavljenog humanitarca sumnjiče i da je putem raznih drugih akcija prevario i druge stanovnike Srpske.

Predsjednik Udruženja za pomoć nedovoljno razvijenim licima iz Gradiške Dragoslav Šinik kaže da da je njegovo udruženje policiji prijavilo sumnjivo ponašanje Nedeljkovića.

– Niko od članova udruženja “Moj život je u vašim rukama” nema djecu sa posebnim potrebama, a vode se kao organizacija koja pomaže takve mališane i porodice. Oni su obično u seoskim područjima išli od kuće do kuće i prikupljali novac, a organizovali su i akcije u školama i tržnim centrima – kazao je Šinik.

Nismo uspjeli da stupimo u kontakt sa osumnjičenim Nedeljkovićem jer je broj telefona udruženja “Moj život je u vašim rukama” bio isključen.

Dječak se osjeća bolje

Oboljeli mališan Milan Cerovac trenutno se nalazi kod roditelja u Doboju.

– Milan je bolje nego prije. Redovno ide na kontrole u Univerzitetski klinički centar u Banjaluci i vjerujemo u njegovo ozdravljenje – kazao je otac mališana Dalibor Cerovac.

(glassrpske.com)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!