Parni valjak se vraća na scenu novim album i turnejom

947

Parni Valjak jedan je od onih kultnih bendova koji su bili pokretač čitavog talasa pop i rok-grupa i tokom 43 godine karijere objavili su niz hitova koji će zlatnim slovima biti upisani u muzičku istoriju na prostou bivše Jugoslavije. Dvije najzaslužnije face za to u ovom bendu su Husein Hasanefendić Hus i Aki Rahimovski, koji je nedavno doživio moždani udar.

Srećom, u pitanju je bio blaži udar, a iako je Aki prvobitno otkazao sve nastupe, sada se polako vraća na scenu nakon oporavka.

„Znam da su se svi uplašili kad su čuli što je bilo. Ali slušao sam doktore i odmarao kako su mi rekli i sad se sve polako vraća u normalu. Obzirom na to da sam optimista, nadam se da će sve biti kako treba i da ću se do kraja oporaviti“, poručio je Rahimovski naglasivši da mu je u tim teškim trenucima najviše značila velika podrška porodice i prijatelja.

Ako sve bude išlo prema planu, Aki će nakon više od šest mjeseci izaći na scenu i to 29. septembra na koncertu u Beču.

„Osjećam se bolje i to je najvažnije. Ujedno radimo i na novom albumu, za koji su neke pjesme već snimljene“.

Uoči pomenutog nemilog događaja Parni valjak je predstavio novi singl „Kad nemaš kud“, a koji će se naći na njihovom nadolazećem albumu. Pjesmu karakteriše snažan autorski pečat Husa uz Akijev neponovljivi vokal, a svoj doprinos je dala i sjajna Tina Kresnik.

„Akija niko ne može zamijeniti. Aki je dobro, ali mora još voditi računa o sebi. Mora mirovati, paziti na ishranu i zdravo živjeti bez poroka da bi bio fit kakav je bio nekada, jer bend planira da snimi ostatak albuma na čelu s Akijem“, kazao je Hus.

Aki je pak priznao da mu je najteže palo to što se morao odreći cigareta i kafe. Inače, bend planira veliki povratak koji počinje koncertom u Beču, a nakon čega su planirani drugi nastupi u regionu, te premijera novog albuma.

(CDM)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!