„Osice“ krenule silovito i nagovijestile POVRATAK U ELITU

363

Rukometašice banjalučkog Borca, gostujućom pobjedom protiv Rogatice (21:26) u Prvom kolu Prve lige Republike Srpske, nagovijestile su da su jedan od glavnih kandidata za plasman u Premijer ligu BiH.

Ženski rukometni klub Borac, koji je prije samo nekoliko meseci bio pred gašenjem i raspadom, konsolidovao je svoje redove i na teškom gostovanju u Rogatici slavio pobjedu i napravio prvi korak ka povratku u Premijer ligu BiH.

– Ovo je pobjeda za nas izuzetno bitna. Naravno da ona ništa ne rješava, to je samo jedna utakmica u sezoni koja će biti duga i sasvim sigurno neizvjesna, međutim, to je pobeda koja je na nekin način označila novi početak Borca. Drago mi je što smo meč protiv Rogatice dobili zahvaljujući igri u odbrani, pokazali smo disciplinu u odbrani, raznovrsnost u napadu i ovo je pokazatelj da možemo da igramo kvalitetno i da spravom možemo da se nadamo plasmanu u Premijer ligu BiH – rekao je trener Borca Nikola Bijelić.

U meču protiv Rogatice Božana Ćutković postigla je sedam golova, a jedan manje dodala je Aleksandra Peričević.

U timu Rogatice bolja od ostalih bila je Anđela Delić koja je postigla devet pogodaka. Banjalučanke su u drugom kolu slobodne, a u trećem, u gradskom derbiju dočekuju Omladinac iz Banjaluke.

(Srpskainfo)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!