Srbija je u finalu Svjetskog prvenstva!

429

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u finale Svjetskog prvenstva u odbojci poslije pobjede nad Holandijom 3:1 u setovima. Rezultat po setovima je glasio 25:22, 26:28, 25:19 i 25:23.

Velika borba viđena je u prvom polufinalu na prvenstvu koje se održava u Japanu, a kako i ne bi kada se pogleda ulog.

U reprizi finala evropskog prvenstva ponovo su slavile srpske odbojkašice, a posebno je briljirala Tijana Bošković koja je osvojila čak 29 poena.

Srpkinje su konstantno bile u vođstvu, ali je povremeno dolazilo da padova u igri, što su Holanđanke iskoristile samo u drugom setu, kada su u samom finišu preokrenule rezultat i izjednačile na 1:1.

U trećem setu, vodila se ravnopravna borba, sve do njegovog kraja, kada se razgoropadila Tijana Bošković i sa nekoliko poena unijela mir u tim i donijela novo vođstvo.

Posljedni set igračice Zorana Terzića otvaraju furiozno, ali opet dopuštaju protivnicama da se serijom 5:0 vrate u meč. Neizvjesnost je trajala do samog kraja, bilo je 23:23, a onda uz dva vezana poena, Srpkinje ovjeravaju karte za finale.

Protivnik Srbije u finalu biće bolji iz meča Kine i Italija. Ukoliko to budu Kineskinje, odbojkašice Srbije imaće idealnu priliku da im se revanširaju za poraz u finalu Olimpijskih igara od prije dvije godine u Riju.

(srpskacafe.com)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!