Borac u “Boriku” dočekuje Vogošću

331

Rukometaši Borac M:tela u nedjelju (18) igraju derbi 4. kola Premijer lige BiH sa vicešampionom Vogošća Poljine Hillsom, a duel je u dvorani “Borik”.

“Biće to pravi derbi, ali i veoma bitna utakmica i za njih i za nas. Nadam se da ćemo u prvoj utakmici u Premijer ligi ove sezone na našem terenu slaviti, ali moramo maksimalno ozbiljno ući u meč. Vogošća je iskusan, kvalitetan tim, koji može svakoga pobijediti, a nadam se da se to neće desiti u nedjelju”, rekao je Bojan Unčanin, trener rukometaša Borca.

Utakmica dobro poznatih rivala je zanimljiva i zbog toga što će se u novembru Borac i Vogošća sastati u trećem kolu Čelendž kupa. Parovi 4. kola, subota: Sloga (Doboj) – Gračanica (19.), Lokomotiva – Zrinjski (19), Maglaj – Goražde (19), Konjuh – Derventa (19), Leotar – Sloga (GV) (19); nedjelja: Slavija – Bosna Visoko (17), Borac – Vogošća (18). Za vikend se utakmicama 3. kola nastavlja Premijer liga za rukometašice, a derbi je u Kozarskoj Dubici, gdje će mlada ekipa Dubice ugostiti neprikosnovene Gruđanke. Parovi, subota: Jedinstvo Brčko – Mira (16), Dubica – Grude (18), Hadžići – Jedinstvo Tuzla (19), nedjelja: Katarina – Goražde (15), Hrasnica – Krivaja (17), Ilidža – Izviđač (19).

(NN)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!