Mašne u kosi obavezan modni detalj

530

Mašne su već duže vrijeme protkane u modu – prvo smo ih nosili oko vrata, pa struka, na cipelama, torbama i reverima, a posljednji niz godina najviše ih nosimo kao detalj u kosi.

Svilene su dobrodošle, ali plišane će ipak biti najefektnije. Na vama je kako ćete mašne uklopiti u svoje jesenje kombinacije.

Imajte na umu da su mašne ipak koliko god slobodarski detalj bio, ipak jedan vrlo elegantan aksesoar i pruža taj IT moment, te probajte da u domenu odjeće ostanete nekako svedeni, bez šarenila.

Plišane mašne u crnoj, modroplavoj i zelenoj boji, posebno one veće, koje će ukrotiti vašu kosu, idu divno uz jednostavne haljine i kombinezone i obavezan detalj je ruž u jarkoj boji.

Kombinacije

Mnoge djevojke će se složiti da su mašne neopisivo šarmantan dodatak za kosu koji će cjelokupni izgled podići u trenu. Na primjer, jednostavna odjevna kombinacija, poput framerki, bijele majice i ravnih cipela, izgledaće još bolje uz zelenu ili bordo mašnu od baršuna.

Naravno, uvijek sebi možete dodatno olakšati život i kupiti gotove ukosnice s mašnama, ali savjetujemo vam da se poigrate s maramama svih boja i oblika.

Svoj uobičajeni rep na sredini kose, nakon što zavežete gumicom, ukrasite satenskom maramom i svežite u mašnu. Osim što će vašem izgledu dati jedan poseban element, djelovaće vrlo elegantno, posebno ako se spremate na poslovni sastanak jer će se odlično uklopiti uz odijelo ili sako.

Boje

Mašnice možete pronaći u raznim bojama, a na vama je da odaberete pravu uz vašu kombinaciju. Traku sa mašnicom možete da koristite i kao narukvicu te samim tim može da ima više funkcija.

Što se tiče veličina, na vama je da odlučite. Variraju, od predimenzioniranih, koje su pogodne za neka svečanija izdanja, do manjih, idealnih za svaki dan.

(NN)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!