Miru Banjac ne napušta optimizam: Glumica proslavila rođendan u bolnici

1255

Legendarna filmska i pozorišna glumica Mira Banjac, u posljednjih 25 dana dva puta se našla u bolnici zbog problema sa nogom. U bolesničkoj postelji Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu u nedjelju je sa ljekarima, medicinskim sestrama i prijateljima, uz cvijeće, čestitke i tortu proslavila 89. rođendan.

“Da, ponovo sam u bolnici. Ovde me je sustigao i rođendan, i hvala na čestitkama. Cio dan odgovaram na telefonske pozive i svima zahvaljujem što su me se sjetili”, rekla je za Novosti jedna od najvećih jugoslovenskih glumica, u čijem glasu i dalje treperi njen prepoznatljivi i nepresušni optimizam.

Poznato je da Mira ni dan ne može da provede bez dobrog štiva i društva, pa i u bolničkom krevetu vrijeme prekraćuje čitajući knjige, razgovarajući sa medicinarima i pacijentima.

Podsećanja radi, ona je u KCV najprije provela dvije nedjelje na ispitivanjima uzroka vaskularnih problema u nozi, zbog kojih nekoliko dana nije mogla da hoda. Ti problemi su zaliječeni, otpuštena je kući i ubrzo je prohodala. Na kontrolnom pregledu, poslije nekoliko dana, ljekari su primijetili naznake reakcije na antibiotsku terapiju, koja je primijenjena tokom liječenja vaskularnih problema, i tada je odlučeno da bude zadržana na bolničkom posmatranju do kraja naredne sedmice.

(Novosti)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!