Jokanović dobio otkaz u Fulamu: Nasljednik italijanski trener Ranijeri

611

Srpski trener Slaviša Jokanović dobio je otkaz u ekipi Fulama, a klub je na njegovo mjesto doveo bivšeg trenera Lestera, italijanskog stručnjaka Klaudija Ranijerija.

Jokanović je poslije serije loših rezultata izgubio povjerenje tima koji je proljetos, odličnim drugim dijelom sezone, nakon nekoliko godina vratio u elitu.

Fulam je poslije 12 utakmica posljednji u Premijer ligi sa samo pet bodova, a ono što više brine je odbrana koja od početka sezone funkcioniše katastrofalno. Tim sa Krejven kotidža je tako postao tim sa najviše primljenih golova u Premijer ligi, a nedavni poraz od Liverpula 2:0 na Enfild roudu, sedmi uzastopni je bio “kap koja je prelila čašu”. Samo 11 datih i čak 31 primljen pogodak nisu ispunili očekivanja nakon što je Jokanov tim potrošio više od sto miliona funti na pojačanja u ljetnjem prelaznom roku.

Klub je već neko vrijeme planirao da smijeni Jokanovića, što se može vidjeti i po riječima vlasnika kluba Šahida Kana.

Promjena bez pravog nasljednika nije dolazila u obzir. Zato nam je bilo bitno da neko Ranijerijevog kalibra prihvati ovaj izazov i to je utjeha, ali i ključno. On je sigurna opcija i već je spreman za izazov u Premijer ligi i posebno za ono što nam je potrebno u Fulamurekao je Kan.

Ranijeri je prije dvije i po godine mimo svih očekivanja postao šampion Engleske sa Lesterom, pa njemu sada Jokanović, poslije svega tri mjeseca nadmetanja u ovom takmičenju, ustupa svoje mjesto i težak zadatak.

(Srpskainfo)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!