STANI, PA GLEDAJ Građevine čiji vas izgled nikako ne može OSTAVITI RAVNODUŠNIM

945

Svako ko je putovao magistralom Derventa – Doboj sigurno zna za motel “Gajić” u Šešlijama, koji se ističe po neobičnoj i čudnoj arhitekturi. Nisu rijetki oni koji zastanu u vožnji da bi se slikali ispred čuvenog objekta i potom objavili fotografije na društvenim mrežama.

Osim ovog objekta, u Klašnicama veliku pažnju izaziva nezavršen objekat, koji je na društvenim mrežema prozvan “pauk zgradom”.

Ipak, malo je onih koji znaju nešto o ovim objektima.

Vlasnik motela “Gajić” je, ni manje ni više, policajac iz Doboja Zoran Gajić, koji je pomoćnik komandira.

Za Srpskainfo kaže da je zajedno s bratom, koji živi u Švajcarskoj, odlučio da krene u ovaj građevinski poduhvat.

– Idejno rješenje motela je moje, a objekat je izgradila jedna firma iz Teslića. Nije još do kraja završeno ono što smo zamislili – kaže Zoran.

Dodaje da u motelu ima restoran i nekoliko soba na spratu.

Foto Darko Kojić/Facebook

Ističe da sve manje ima gostiju.

– Ljudi odlaze nezustavljivo, što mi i te kako osjetimo po prometu – navodi ovaj policajac iz Doboja.

Inače, Zoran je na čelu Udruženja srpsko-ruskog prijateljstva i jedinstva pravoslavnih naroda, koje je organizator izgradnje spomen-biste ruskom caru Nikolaju Drugom. Spomen bista je otkrivena prošle godine u septembru, uz podršku Ambasade Rusije u BiH. Osim toga, udruženje organizuje izgradnju kompleksa ruskog etno-sela i manastira Svete Matrone Moskovske.

Vlasnik zanimljivog nedovršenog objekta u Klašnicama je preduzetnik Simo Glišić, koji je, kako kaže za Srpskainfo, tačno prije deset godina kupio zemlju za gradnju i koju je platio nevjerovatnih 400.000 konvertibilnih maraka.

Simo kaže da je on vlasnik ideje o izgledu objekta.

– Planirao sam tu da otvorim jedan restoran i prostor za igranje djece. Međutim, desila se strašna finansijska kriza i nisam mogao da završim tu investiciju. Našao sam kupca, našeg čovjeka koji živi i radi u Njemačkoj i bavi se ugostiteljstvom. Odmah da kažem da sam na ovom poslu – pao – objašnjava Simo.

On je, po nagovoru dvoje djece, imao plan da restoran nazove “Miracle” (eng. čudo).

– Uglavnom, ostalo je još nedovršeno oko 20 odsto posla na objektu. Plan je da bude otvoren na proljeće – poručuje ovaj preduzetnik.

(Srpskainfo)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!