SRPSKI FUDBALER ISPRED SVIH Mitrović najbolji strijelac Lige nacija, Živković se probio na drugo mjesto asistenata

404

Fudbaleri Srbije u velikom stilu su okončali nastup u prvom izdanju Lige nacija, pošto su ubjedljivim trijumfom nad Litvanijom (4:1) obezbijedili prvo mjesto u grupi 4 i samim tim su se plasirali u B diviziju ovog takmičenja.

Igrač koji je obilježio Ligu nacija svakako je naš napadač Aleksandar Mitrović, koji je poslije grupne faze bio najbolji strijelac prvog izdanja novoformiranog takmičenja.

Slavlje Aleksandra Mitrovića poslije gola protiv Litvanije

Špic Fulama je nemilice tresao mreže Rumunije, Crne Gore i Litvanije, a pogodak koji je u utorak postigao u Humskoj bio mu je šesti u Ligi nacija, čime se osamio na prvom mjestu najubojitijih fudbalera.

U leđa su mu poslije mečeva po grupama gledali Stanislav Dragun (Bjelorusija), Džejms Forest (Škotska), Haris Seferović (Švajcarska) i Jura Movsisjan (Jermenija), koji su po pet puta tresli mrežu.

Učinak Aleksandra Mitrovića nije jedini vrijedan pomena što se tiče individualnog učinka srpskih fudbalera. Naime, na meču protiv Litvanije je blistao Andrija Živković, koji je zabilježio čak tri asistencije, poslije čega je došao na drugo mjesto najboljih dodavača.

Krilni napadač Benfike je “namjestio” četiri gola saigračima, baš kao i Henrik Mhitarjan (Jermenija) i Strahil Popov (Makedonija), dok je u ovom parametru bolji od njega samo Marko Asensio, napadač Španije, koji je imao pet asistencija.

(Blic)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!