Uhapšen direktor FK “Spartak”

563

Direktor FK Spartak iz Subotice Dragan Đorđević (52) uhapšen je zbog sumnje da je zloupotrijebio položaj i manipulisao sa prodajom fudbalera u vrijednosti od oko 9,5 miliona dinara.

Direktor subotičkog superligaša uhapšen je u akciji pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, Odjeljenja za borbu protiv korupcije, a u saradnji sa Posebnim odjeljenjem Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu.

Navodi se da su u akciji ove dvije institucije, pored Đorđevića koji se sumnjiči za zloupotrebu službenog položaja, uhapšene još dvije osobe Vladimir Zorić iz Zemuna (33) i Dejan Vulović iz Ivanjice (28). Njih dvojica se, kako je naveo MUP, sumnjiče za krivično djelo pranje novca.

Kako je saopšteno iz MUP-a, direktor Spartaka sumnjiči se da je u posljednje dvije godine, u periodu od 2016. do 2018. godine, zajedno sa drugom dvojicom uhapšenih, učestvovao u mahinacijama u kojima su zaradili više od 80 000 evra.

Đorđević je bio zadužen za sastavljanje lažnih ugovora o ekskluzivnom posredovanju u prodaji igrača ovog kluba.

Navodi se i da je pravio lažne ugovore o isplati ugovorene kazne. Njegovi saučesnici sumnjiče se da su osnovali privredna društva i otvorili tekuće račune, na koje su prenijeli novac znajući da potiču od krivičnog djela, a u namjeri da prikriju i lažno prikažu nezakonito porijeklo novca.

Sve radnje su se odvijale na području Kraljeva, a i firme na koje su uplaćivali novac takođe su iz tog grada.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu. Iz MUP-a je saopšteno i da je u pranju novca učestvovala i 78-godišnja žena iz Arilja na čiji je bankovni račun uplaćen dio sume, a protiv koje je podnijeta krivična prijava u redovnom postupku.

(Tanjug)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!