Audi E-tron GT koncept, najljepši model do sada

953

Nakon predstavljanja rivala sasvim električnom e-tron crossover Tesla Model X automobilu, Audi je upravo otkrio svoj e-tron GT koncept, koji je definitivno interesantan i vrijedan pažnje…

Model sa četvoro vrata i pogonom na sva četiri točka dalje proširuje Audi EV postavku, indicirajući namjeru nemačkog brenda da se predstavi kao jak konkurent dominaciji Tesla kompanije u ovom segmentu.

Audi je objavio svoj plan, koji uključuje dodavanje 12 sasvim električnih modela od sada pa do 2025.godine, koji će sačinjavati oko 30 % čitavog asortimana ovog brenda. Da se vratimo e-tron GT konceptu, vjeruje se da će on biti baziran na predstojećem Porsche Taycan modelu, uključujući i njegov električni pogon.

Audi e-tron GT će imati 590 konjskih snaga iz svojih sinhronih motora na obje osovine. Audi tvrdi da će električni GT model moći da razvije brzinu do sto kilometara na čas od nule za 3.5 sekundi. Sportski EV će biti napajan pakovanjem baterija od 90 kWh, smještenog ispod prostora za sjedenje, što će mu omogućiti da pređe razdaljinu od oko 400 kilometara.

Upotrebom sistema za punjenje od 800 volti, sistem će dopuniti kapacitet baterije do solidnih 80 % za samo 20 minuta. Po pitanju dizajna, e-tron GT koncept jedan je od najljepših Audi automobila koji su skorije lansirani.

Njegov prednji deo izgleda oštro i agresivno zahvaljujući tankim farovima i velikoj rešetci hladenjaka, dok je zadnji dio dobio fastback dizajn, akcentovan velikim pozicionim svjetlima.

Drugi ekološki nastrojeni kredencijali koje ovaj model ima su tapacirunzi od sintetičke kože, zajedno sa postavom od mikrofibera, dok su patosnice i drugi obloženi delovi kreirani od reciklirane ribarske reže. Audi e-tron GT koncept će ući u proizvodnju do 2020.godine.

(NN/luxlife.rs)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!