Redovno odvijanje saobraćaja, moguća poledica

565

Saobraćaj se na većini puteva odvija redovno, po mjestimično vlažnim kolovozima, a poledica je moguća u višim predjelima, preko prevoja, mostova i na prilazu tunelima.

Zastoja i posebnih ograničenja nema, osim na dionicama na kojima je zbog sanacije izmijenjen režim vožnje i regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom, čije poštovanje je obavezno.

Na auto-putu “9. januar”, Banjaluka-Doboj, na petlji Mahovljani, u toku je izgradnja i sprovođenje privremenog sistema naplate putarine, zbog čega je na ovom lokalitetu izmijenjen režim saobraćaja, pa je potrebna opreznija vožnja, uz poštovanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacije.

Zbog sanacije klizišta usporeno se saobraća na dionici magistralnog puta Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke stijene.

U Federaciji BiH magla od jutros smanjuje vidljivost u kotinama i uz riječne tokove, posebno na putnim pravcima Bihać-Bosanska Otoka i Konjic-Drežnica, te na području Zenice i Tuzle, kao i dionice u dolinama rijeka Drine i Save.

Na putnim pravcima Glamoč-Mlinište i Ključ-Bosanski Petrovac moguća je poledica.

Na graničnim prelazima u BiH jutros zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Zbog radova u Hrvatskoj i dalje obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor.

(Srna)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!