FALSIFIKOVANJE OZBILJAN PROBLEM Diplome svih radnika u Parlamentarnoj skupštini BiH na PROVJERI

594

U Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine je od svih radnika zatraženo da dostave diplome o stečenoj stručnoj spremi, a provjeravaće se diplome dodjeljivane u visokoškolskim i srednjoškolskim ustanovama.

Sekretar Zajedničke službe Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Kenan Vehabović je, kako je to za klix.ba kazao, na današnjoj sjednici Kolegija Sekretarijata potencirao provjeru svih diploma radnika Parlamenta.

– Zatražio sam provjeru diploma za sve radnike u Parlamentu BiH, najvišeg zakonodavnog tijela u Bosne i Hercegovine. Prvo je moja diploma na spisku za provjeru, pa svih ostalih zaposlenih – rekao je Vehabović.

Falsifikovanje diploma i njihova zloupotreba je dugogodišnji problem institucija BiH, koji je zasluženu pažnju zadobio tek u proteklom periodu kada su novinari onlajn magazina Žurnal objelodanili kako se kupuju diplome srednje škole.

Podsjećanja radi, klix.ba je ranije pisao da su tri službenika Policijske uprave Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo imala sumnjivo stečene diplome srednje škole.

(Srpskainfo)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!