Godišnjica ubistva Olivera Ivanovića

583

Lider Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda” Oliver Ivanović ubijen je prije tačno godinu dana.

Vlasti u Srbiji i predstavnici privremenih institucija u Prištini kažu da vode istragu, ali i pored tvrdnji i demantija o saradnji u ovoj istrazi, odgovora na pitanje – ko je i zašto ubio Olivera Ivanovića do danas nema.

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. godine sa više hitaca u leđa, dok je ulazio u stranačke prostorije u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice.

Na godišnjicu ubistva, supruga Olivera Ivanovića će zajedno sa sinom upaliti svijeću u Hramu Svetog Save u Beogradu gdje će biti održan i pomen.

U Kosovskoj Mitrovici članovi Građanske inicijative SDP, prijatelji i poštovaoci okupiće se ispred stranačkih prostorija.

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji, godišnjicu ubistva obilježiće u 12.44 u spomen sobi “Kosmetske žrtve” u Beogradu.

I organizatori protesta “Jedan od pet miliona” obilježiće godinu dana od ubistva skupom od 18 časova ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu.

Njima će se priključiti i aktivisti Lokalnog fronta koji su iz Kraljeva pješke došli do glavnog grada kako bi prisustvovali obilježavanju tog događaja.

U okviru istrage, kosovska policija uhapsila je trojicu Srba – Nedeljka Spasojevića, Dragišu Markovića i Marka Rošića zbog sumnje da su umiješani u ubistvo Olivera Ivanovića.

(RTS)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!