Hardenu uzalud 58 poena, Netsi savladali Rakete

384

Pobjede su u NBA u noći između srede i četvrtka zabilježili Milvoki, Boston, San Antonio i Bruklin koji je nakon produžetka bio bolji od Hjsutona.

Bruklin je kao gost, nakon produžetka savladao Hjuston sa 142-145.

Fenomenalan meč odigrala su dva tima koja su se smenjivala u vođstvu, a Bruklin je u četvrtoj četvrtini nakon loše treće dionice (40:23) uz postignutih 46 poena uspio da dođe do produžetka. Dinvidi je na osam sekundi do kraja pogodio trojku za izjednačenje, a sa druge strane je šut za pobjedu promašio Harden.

Hjuston je bolje otvorio i produžetak, stekao prednost, ali je uslijedila serija od 10:0 za Bruklin i gosti su uspjeli da dođu do pobjede.

Najbolji je u pobjedničkom timu bio Spenser Dinvidi koji je postigao 33 poena uz 10 asistencija. Džaret Alen je pratio sa 20 poena i 24 skoka, Demar Keroj je doao 22, Trevor Grejem je imao 21 poen.

Hjustonu ništa nije značila činjenica da je Džejms Harden postigao 58 poena (16 od 34 iz igre, 5 od 19 za tri i 21 od 23 sa linije za slobodna bacanja) uz 10 skokova i šest asistencija. Po 20 poena dali su Erik Gordon i Pidžej Taker koji je imao i deses skokva, Džerald Grin je pratio sa 15, a Ostin Rivesr sa 13 poena.

Milvoki je slavio na gostovanju Memfisu i do pobjede došao rezultatom 111:101 nakon što je tokom cijelog meča bio bolji tim na parketu. Meč je obilježila i sjajna treća četvrtina u kojoj su gosti postigli 41 poen.

Milvoki je do 32. pobjede u sezoni predvodio Janis Adetokumbo koji je sa 27 poena i 11 skokova zabilježio dabl – dabl, a na to je dodao i tri asistencije, jednu ukradenu loptu i dvije blokade. Erik Bledso je dodao 16 poena, sa 13 je meč završio Didžej Vilson, a po 11 su dali Kris Midlton i Sterling Braun.

U Memfisu je sa 17 poena najbolji bio Omri Kaspi, po 14 su postigli Mark Gasol, Majk Konli i Džamajkl Grin, a Šelvin Mak je meč završio sa 11.

Zanimljivo je bilo i u meču Dalasa i San Antonija u kome su gosti slavili sa 105:101 nakon što su nadoknadili 15 poena zaostatka iz prve četvrtine i konačno preuzeli vođstvo početkom četvrte četvrtine.

Marko Belineli je predvodio Sparse sa 17 poena, po 14 su dodali Demar Derozan, Rudi Gej i Pati Mils, po 12 su dali Brajan Forbs i Dejvis Bertens.

Na drugoj strani najbolji je bio Luka Dončić koji je bio blizu tripl – dabl učinka. Mladi Slovenac postigao je 25 poena uz po osam skokova i asistencija. Iz igre je šutirao 10 od 21, za tri poena, tri od devet. Sa 13 poena je pratio Vesli Metjuz, poen manje zabilježio je Dorijan Fini Smit, a sa 11 je meč završio Harison Barns.

Boston je na svom parketu nakon uzbudljivog meča sa 117:108 bio bolji od Toronta.

Gosti su bolje otvorili meč i imali šest poena prednosti nakon prve četvrtine, ali uslijedila je katastrofa u drugoj dionici u kojoj je Toronto postigao samo 17, a primio 34 poena.

Uspjeli su ipak gosti da u nastavku nadoknade sedam od devet poena zaostatka sa poluvremena i uvedu meč u zanimljivu poslenju četvrtinu koju je na kraju u svoju korist prelomio Boston.

Seltikse je predvodio raspoloženi Kajri Irving sa 27 poena i 18 asisstencija, a sa tri poena manje ga je pratio Al Hroford. Džejson Tatum je takođe zabilježio dabl – dabl sa 16 poena i 10 skokova, a Gordon Hejvord je dao 18 poena.

Torontu nije pomoglo ni to što je Kavai Lenard meč završio sa 33 poena, a Serž Ibaka sa 22 uz 10 skokova. Deni Grin je imao 15, Norman Pauel 11, a Kajl Lauri 10 poena uz šest skokova i sedam asistencija. Džordž Monro je sa 11 poena i devet skokova bio blizu dabl – dabl učinka.

(Sport Klub)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!