Omladinci, prijavite svoje projekte za novčanu podršku

508

Grad Banjaluka će ove godine pomoći omladinske organizacije sa ukupno 65.000 KM, za razne projekte u oblasti omladinskog organizovanja.

Za ova sredstva moći će aplicirati organizacije upisane u Omladinski registar, njih ukupno 31.

Kako su precizirali u Odjeljenju za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport, 45.000 KM predviđeno je za sufinansiranje projekata omladinskih i organizacija za mlade putem javnog poziva.

– Sufinansiranje daje mogućnost svim zainteresovanim organizacijama koje ispunjavaju propisane zakonske uslove da predlože projekte, u cilju realizacije omladinske politike, a tiču se rješavanja problema mladih i zadovoljavanja njihovih potreba – naveli su iz odeljenja koje i raspisuje javni poziv.

Grad će sufinansirati i pojedinačne programske aktivnosti omladinskih i organizacija za mlade u iznosima od 500 do 2.000 KM. Ova sredstva, u ukupnom iznosu od 10.000 KM, i ove godine biće dodijeljena na osnovu zahtjeva organizacija, koje takođe razmatra komisija u skladu s važećim pravilnikom.

Kako su istakli iz Gradske uprave, organizacije kojima su odobrena sredstva za projekte ili aktivnosti dužne su da, po po njihovoj realizaciji, dostave nadležnom odjeljenju izvještaj i opravdaju dobijeni novac.

Za rad Omladinskog savjeta u ovoj godini predviđeno je 8.000 KM, a resorno odjeljenje je planiralo i 2.000 KM za jednokratne novčane pomoći za mlade od 15 do 30 godina.

Akcioni plan sufinansiranja omladinskih aktivnosti naći će se pred odbornicima na sjednici 6. februara.

(Srpskainfo)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!