Polarni talas odnio najmanje osam života (VIDEO)

467

Polarni talas koji je zahvatio američki Srednji zapad odnio je najmanje osam života, a meteorolozi najavljuju da se najniže temperetaure tek očekuju.

Još nije prošlo najgore

Temperatura se u Čikagu je u srijedu ujutro po lokalnom vremenu spustila na -29 stepeni i tako se približila rekordnih -33 stepeni Celzijusa iz 1985. godine.

Hladnoća se zbog vjetra spuštala i do -45 stupeni Celzijusa.

U Minepolisu pao temperaturni rekord star više od 100 godina

Nacionalna meteorološka organizacija objavila je da su temperature dosegle -33 stepen u Minepolisu, čime je srušen rekord star više od 100 godina.

Temperature koje uzimaju u obzir hladnoću vjetra padale su i ispod -50 stepeni pa i niže od toga, objavila je Nacionalna meteorološka organizacija.

 

Najmanje osam mrtvih

Kako pišu, najmanje osam smrti povezano je s vremenom, uključujući muškarca koji je poginuo u sudaru s grtalicom na području Čikaga, mladi par čiji je automobil udario drugi na putu prekrivenim snijegom u sjevernoj Indiani, te muškarca koji je smrznut pronađen u garaži.

U Mičigenu je pronađeno tijelo muškarca ispred kuće i još jedan mrtav muškarac bez kape i rukavica. Mrtav je pronađen i student, a vjeruje se kako je smrt uzrokovana ekstremnim vremenskim uslovima.

Dogodio se i niz saobraćajnih nezgoda koje se povezuju s vremenom.

Hiljade otkazanih letova

Hiljade letova je odgođeno ili otkazano, uključujući više od hiljadu letova u vazdušnim lukama na području Čikaga.

Vlasti u Čikagu dodale su 500 kreveta u skloništima za beskućnike.

Polarni talas kreće se prema istoku SAD-a. Filadelfija i Njujork pripremaju se za veliku hladnoću, ali tamo se ipak ne očekuju temperature kao na Srednjem zapadu.

(index.hr)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!