Romantični gestovi od kojih treba bježati

2112

Iako nas romantični filmovi uvjeravaju da su veliki romantičnI gestovi super, pretjerana je romantika često prikriveni znak za uzbunu.

Rano izjavljuje ljubav

Jedno je ako vam da do znanja da mu se sviđate i da bi volio graditi ozbiljniji odnos s vama, ali u potpuno drugu kategoriju spadaju izjave, “Ti si moja srodna duša” ili čak “Volim te” nakon svega sedam dana viđanja. Takva je impulsivnost karakteristična za narcisoidne ljude i one koji žele sve da kontrolišu, piše Cosmopolitan.

Previše priča o sebi na prvom sastanku

Posebno je nepoželjno ako govori o detaljima iz bivših veza. Postoji razlika ako se dotakne zajedničkog putovanja sa bivšom jer ste pričali o putovanjima i ako krene da nabraja šta mu je sve smetalo kod bivše, a da ga niko nije pitao. Onda vjerovatno nije spreman za novu vezu.

Stalno vam šalje poruke

Na početku, u novoj vezi često ne možemo dočekati da opet vidimo novog dragog. Međutim, ako vam svakih pet minuta pošalje poruku ili, još gore, svako malo vas ispituje gdje ste i s kim ste, to onda prije znači da ne zna da poštuje granice i da bi kasnije mogao postati posesivan.

Želi stalno da bude sa vama

Opet, ako vam pošalje slatku poruku s posla o tome kako mu nedostajete, nema razloga za paniku. Ako doslovno non-stop želi da budete zajedno, imate problem. Oboje morate imati vremena za porodicu, posao i prijatelje, a i za same sebe. Ako mu to već u početku nije jasno, vjerovatno nikad neće postati.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!