ŽELJA KAO NIKAD PRIJE Trinkijeri poslije Budućnosti: Ovo je bila naša najčvršća utakmica

369

Košarkaši Partizana slavili su u derbiju 19. kola ABA lige sa 76:67 (17:12, 15:19, 23:15, 21:21) i tako napravili dobru podlogu pred finiš ligaškog dijela takmičenja.

Ovo je bila najvažnija pobjeda ekipe Andree Trinkijerija u dosadašnjem toku sezone, jer dosta može da odluči u posljednjim borbama pred plej-of.

– Čestitke mojim igračima na velikoj borbi bez dva bitna igrača. Dobili smo evroligaša. Bila je napeta i teška utakmica, ali smo igrali kao tim i na kraju smo dobili veliku utakmicu kući. To nam je malo falilo. Iskreno, samo sam želio da moja ekipa ne igra prestrašeno jer su nam dva važna igrača falila, kompletno se pomjerila rotacija u bekovima, ali neki put se takve stvari pretvore u energiju, želju, strast. Htio sam da igraju bez straha, ali imaju 20 izgubljenih lopti. Imali smo i 25 asistencija. Malo smo neke stvari promijenili, malo rotaciju, imao sam dva treninga zaredom da to uradim. Ali promijenio se pristup u glavi. Igrali su sa publikom bez ikakvog pritiska – objasnio je Trinkijeri i osvrnuo se na to kako se dobijaju veliki mečevi.

Foto: A. Dimitrijević/RAS Srbija

– Znate kako se velike utakmice dobijaju? Na jedan zicer, na dobru blokadu, gdje se igrači bacaju za svaku loptu i da plej dobije pleja, bek beka. Nema puno kuvanja. Ja protiv tebe, ajde da vidimo ko je bolji. Ali ja sam kao slon, samo pamtim loše, a ne dobre utakmice. Nikola Janković je bio čvrst u odbrani i napadu, ima prostora da bude bolji. Za Amara su dobar posao napravili moji pomoćnici. U prva tri napada je sve zabrljao, tražio sam iza klupe, nož, pištolj, a oni su me zaustavili. Ali posle toga je igrao fantastično – istakao je strateg Partizana objašnjavajući igru svog centra.

Ono što ga raduje u odnosu na neke prošle mečeve jeste “izostanak depresije”.

– Nismo ušli u depresiju i to je razlika od prethodnih utakmica. Ovo je bila najčvršća naša utakmica. Imali smo želju kao nikad da dobijemo. Odbrana je bila veoma dobra, super koncentrisani smo dobili – rekao je Trinkijeri koji je prokomentarisao i ulogu Đorđa Gagića:

– Ako jedan ili drugi ne mogu, tražiš kao trener novog igrača na novoj poziciji. U fudbalu imaš 100 štopera, on je poput Neste, Maldinija, Barezija – zaključio je Trinkijeri.

Posle pauze zbog Kupa Radivoja Koraća i kvalifikacija za Mundobasket, Partizan gostuje Crvenoj zvezdi u “vječitom derbiju” trećeg marta, dok će Budućnost dočekati Zadar dan kasnije.

(Srpskainfo)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!