PSŽ traži plan D za Junajted

529

​Nakon dva mjeseca pauze nastavlja se najkvalitetnije fudbalsko takmičenje – Liga šampiona, a u prvim utakmicama osmine finala večeras ćemo gledati sudare Mančester junajteda i Pari Sen Žermena te Rome i Porta.

Iako se i u Rimu očekuje dosta vatre, više pažnje privlači meč na “Old Trafordu”, gdje će preporođeni “crveni đavoli” ugostiti povredama znatno oslabljene Parižane.

Menadžer Junajteda Old Gunar Solskjer smatra da ima napadače sposobne da nadigraju odbranu gostiju.

“Nisu se mnogi naigrali na ‘Old Trafordu’ kada smo igrali našu igru. Moramo da prebacimo pritisak na rivala, da vjerujemo u sebe. Imam dobre napadače koji mogu da nadigraju odbranu PSŽ-a”, kazao je Solskjer.

Junajted ne zna za poraz otkako je norveški stručnjak sjeo na klupu. Trenutno prelazni trener Junajteda pobijedio je na 10 od 11 odigranih utakmica na klupi engleskog velikana. Prema pisanju britanskih medija, dokazao je Upravi kluba da je zaslužio tu da ostane na duže vrijeme, ali će, kako se navodi, ipak sačekati kraj sezone s odlukom.

Kada je decembarski žrijeb Parižanima za rivala donio Junajted, navijači PSŽ-a zadovoljno su trljali ruke, ali od tada se mnogo toga promijenilo. Odlaskom Žozea Murinja Junajted je postao jedan od trenutno najopasnijih rivala u elitnom takmičenju, a da stvari po francuski tim budu gore – ostali su bez najskuplje zvijezde. Nejmarovo stopalo se još nije oporavilo, a da nesreća ne dolazi sama trener Tomas Tuhel se mogao uvjeriti prošlog vikenda kada se nakon pobjedonosnog gola protiv Bordoa Edinson Kavani požalio na povredu i cijelo drugo poluvrijeme gledao sa klupe. Osim u ofanzivi, Parižanima “škripi” i na sredini terena, jer je neizvjesno da li će igrati Marko Verati.

“Ovo je previše. To su kvalitetni igrači za koje nemam jednako dobre zamjene. Bez Nejmara i Kavanija ne vrijedi mi ni plan B, već moram tražiti opciju D. Ne mogu toliko unaprijed da razmišljam. Moramo da se bavimo i igrom Mančester junajteda, da ostanemo mirni i samouvjereni. Moj stav je jasan, za utakmicu protiv Junajteda neophodno je da imam na raspolaganju najbolje igrače, kao što je bio slučaj i za Liverpul, čak i za Crvenu zvezdu”, rekao je Tuhel.

Utakmica je na programu od 21 čas, a u istom terminu na Olimpijskom stadionu u Rimu Roma će ugostiti Porto.

Atmosfera u redovima domaćih daleko je od željene, ali i takva Roma je u prošlom kolu u gostima sa 3:0 porazili Kjevo. Ipak, Porto je mnogo ozbiljniji rival, ali ni kod njih baš ne cvjetaju ruže iako su lideri portugalskog šampionata i već duže vrijeme ne znaju za poraz. Njihov najbolji strijelac (pet golova iz šest mečeva u LŠ) Musa Marega još nije zaliječio povredu mišića i neće večeras biti na raspolaganju treneru Serhiju Konseisau. Revanši su 6. marta.

 

(NN)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!