PRIPREMAO SE ZA KRVAVI POHOD Ubica Edin Gačić bio izuzetno dobro opremljen i naoružan u PUCNJAVI S POLICIJOM

661

Policijski službenici i dva tužioca Tužilaštva Kantona Sarajevo završili su uviđaj kasno sinoć u Košćanu u blizini Hadžića gdje je nakon višednevne potrage likvidiran ubica Edin Gačić.

– Policajci i tužioci radili su u otežanim uslovima zbog jakog snijega, nepristupačnog terena i mraka. Uviđajna ekipa morala se pješke penjati strmovitim putem prekrivenim snijegom 45 minuta od mosta gdje su parkirali vozila u Lepenici. Tijelo je pogrebnim kolima prevezeno u prosekturu Bare nakon što su ga snijeli s lokacije udaljene kilometar i po od putne komunikacije – kazala je portparolka Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić.

Kako Klix saznaje iz pouzdanih izvora, ubica Edin Gačić bio je izuzetno dobro opremljen i naoružan u razmjeni vatre s policijom. Na sebi je imao vunu kojom se štitio od hladnoće u zemunici u kojoj je boravio, a u obračunu s policijom na koju je pucao koristio je pušku tzv. šmajser te pištolj koji je uzeo od policajca Mahira Begića kojeg je ubio.

Količina municije i čahura pronađenih kod njega nakon što je likvidiran ukazuje da je bio izuzetno dobro opremljen te da se evidentno pripremao za ovaj krvavi pohod.

Foto: H. M./Klix

Tokom dana biće izdata naredba za izvršenje obdukcije tijela kako bi se utvrdilo od kojih povreda je preminuo, a kako bi slučaj bio zaključen. Istraga će biti obustavljena s obzirom na to da je osumnjičeni ubijen.

Podsjetimo, višestrukog ubicu Edina Gačića likvidarali su juče poslije 16 sati pripadnici Sektora za specijalnu podršku MUP-a KS. Nakon što su ga pronašli došlo je do razmjene vatre u kojoj je jedan policijski službenik zadobio lakše povrede.

Mještanima sela Suhodol, Lokve i Toplice je laknulo jer noćima nisu mogli spavati zbog straha za sigurnost svoje djece.

 

(Srpskainfo)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!