Objavljena prognoza za proljeće

926

Meteo portal “Severe Weather Europe” objavio je kako nas čeka još barem četiri dana vrlo toplog vremena, neuobičajenog za februar.

U petak i subotu se u dijelovima Europe, posebno na sjeveru, očekuje vrlo toplo vrijeme s temperaturama većim i za 12 stepeni od prosječnih u februaru.

– U nedjelju će se ciklona nastaviti kretati prema zapadnoj Europi. Nadprosječno toplo vrijeme nastavlja se širom srednje Evrope i na većem dijelu Balkana – piše “Severe Weather Europe”.

AccuWeather objavio prognozu za proljeće

Najpoznatiji svjetski meteorološki servis “AccuWeather” objavio je danas prognozu za proljeće za cijelu Evropu.

– Svi koji žele pobjeći od zimske hladnoće moraće se uputiti na područje zapadne Evrope, gdje će tokom gotovo cijelog proljeća prevladavati umjerene temperature. Loše vijesti stižu za stanovnike britanskih ostrva i Skandinavije te dijelova sjeverne Europe, gdje će proljeće obilježiti mnogo kiše – piše meteorolog ovog portla Erik Leister.

– Na području srednje Evrope očekuje se izmjenjivanje razdoblja prodora hladnog vazduha i razdoblja dugotrajne suše. Istočna Europa najduže će čekati na dolazak proljetnih temperatura budući da će se hladan vazduh zadržati nad tim područjima u prvom dijelu proljeća. Moglo bi biti i snijega.

Ako planirate otići na odmor najbolja opcija su Španija, Portugal i jug Francuske, gdje se očekuju nadprosječno visoke temperature i sušnije vrijeme od prosjeka – dodaje Leister.

 

(srpskacafe.com)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!