DETALJI STRAVIČNOG HORORA Otac koji je djecu bacio sa terase ima još jednu kćerku, a evo zašto je NASLUĆIVALA TRAGEDIJU

908

Peto, inače najstarije dijete, žene uhapšenog muškarca (54), a koja s njima ne živi već neko vrijeme, već je smještena u Domu za nezbrinutu djecu u Rijeci, s neopisivom tugom dočekala je vijest o svom bratu i sestrama koje je otac bacio s balkona porodične kuće na Pagu.

Upućeni u problematiku kažu da je djevojka naslućivala loš ishod jer da “dok je bila u kući, šamari i uvrede su bili svakodnevica”.

– Ta najstarija kćerka jesenas je postala punoljetna. Znate, nije toj djevojčici bilo lako odrastati u disfunkcionalnoj porodici. Dosta je provela u domu iz kojeg je često bježala. Malecka se znala da se požali da su je roditelji strpali u dom kako im ne bi smetala dok se iživljavaju nad ostalom djecom. I žalila je što sa njom u Dom nisu otišle i sestre da se spasu. Inače, kao porodica djeluju veselo, a kako i ne bi kad su tolika djeca prava radost i veselje. Supruga uhapšenog mi se znala da mi se požali da je sa mužem sve teži suživot jer da mu djeca nisu prioritet, nego automobili – rekla porodična prijateljica supružnika.

U svom virovitičkom kraju otac četvoro dječice ne slovi kao dobar čovjek. Oni koji ga poznaju od malih nogu otkrivaju nam kako je još kao dijete bio sklon nestašlucima koji su prerasli u netrpeljivost šire okoline. Tokom rane maladosti ogriješio se i o zakon.

– Krao je. Imao je bujnu maštu pa je i lagao do te mjere da sasvim okrene priču pa mu, onaj koji ga ne poznaje, povjeruje. Nije volio ni da radi pa je odlučio da zarađuje kockanjem, ali mu ni sreća u kocki nije išla. Zapadao je u dugove pa su ga ljudi jurili po mjestu, čekali ga pred kućom, u ulici, zvonili mu na vrata što je izluđivalo njegove roditelje – kaže bivši komšija osumnjičenog muškarca kojem je laknulo nakon što se odselio iz virovitičkog kraja.

Foto: Tanjug, Hina, Facebook/RAS Srbija

Davor Šanko, šef recepcije kampa, zgrožen je činom svog radnika.

– Kod nas je zaposlen od 1999. s jednim kratkim prekidom. Nakon uzastopnih nekoliko noćnih smjena, od ponedjeljka je trebalo da bude slobodan narednih nedjelju dana. Nije bilo indicija da sa njim nešto nije u redu. Što se tiče njega kao radnika, bio je u redu, korektan, bez ikakvih prigovora na njegov rad. I nije tačno da smo ga zaposlili kako bismo mu izašli u susret jer je imao četvoro djece, već naprotiv, on je dobar radnik. Ovakav nečovječni potez koji je napravio osuđujemo – poručio je Šanko.

Zadarska policija je 54-godišnjaka krivično prijavila zbog četvorostrukog teškog ubistva u pokušaju za koje je predviđena kazna zatvora od deset godina do dugotrajnog zatvora. Otac četvoro djece mogao bi teoretski da završi u zatvoru 50 godina. AKo se pokaže da je bio neuračunljiv, uopšte neće biti poslat u zatvor već na psihijatrijsko liječenje.

Sasvim je izvjesno da će u prvoj fazi postupka biti osumnjičen za četiri pokušaja teškog ubistva. Teško ubistvo jedno je od najtežih djela u hrvatskom krivičnom zakonu za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora, a premda je to što je djelo ostalo u pokušaju olakšavajuća okolnost, maksimalna kazna teoretski se može izreći i za pokušaj teškog ubistva. U ovome slučaju pokušaji ubistva biće okvalifikovani kao teški iz najmanje dva moguća razloga – najprije dobi djece, a zatim načina na koji su ubistva pokušana.

(Jutarnji list)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!