KUPUJ DOMAĆE Mladi ekonomisti organizuju predavanje o izvozu proizvoda

691

Udruženje mladih ekonomista 14. marta sa početkom u 18 časova na Ekonomskom fakultetu sa partnerima organizuje predavanje na temu “Izvoz domaćih proizvoda – izazovi i odgovori”.

Uvodnu riječ održaće Saša Petković, prodekan za nastavu na Ekonomskom fakultetu u Banjaluci, a o navedenoj temi govoriće i Milenko Krajišnik, profesor na Ekonomskom fakultetu.

Koje preduslove je potrebno ispuniti da bi se pokrenuo izvoz proizvoda, koje su procedure prilikom izvoza proizvoda, koji su troškovi izvoza, neka su od pitanja o kojima će biti riječi.

UMK već duže od godinu dana radi na projektu “Kupuj domaće – ulaži u Srpsku!”. Za to vrijeme članovi UMEK-a posjetili su veliki broj kompanija iz Republike Srpske, te organizovali nekoliko predavanja na temu značaja kupovine domaćih proizvoda, kao i načina zaštite odnosno brendiranja domaćih proizvoda.

Krajem godine, organizovan je i prvi Festival domaćih proizvoda koji je okupio preko 1.000 posjetilaca i 40 izlagača. Na Festivalu je premijerno prikazan i video film koji govori o značaju kupovine domaćih proizvoda.

(Srpskainfo)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!