POMOZIMO DJECI Savjetodavnoj liniji Plavi telefon potrebni volonteri

616

Savjetodavna linija za djecu i mlade Plavi telefon je u potrazi za novim volonterima koji će raditi kao savjetnici, a zainteresovani se mogu prijaviti do 31. marta.

Plavi telefon radi u okviru udruženja “Nova generacija” sa ciljem da bude na usluzi djeci koja se suočavaju sa nekim od oblika nasilja i žele anonimno da ga prijave.

– Tražimo mlade ljude, starije od 19 godina, koji su odgovorni, empatični, savjesni i žele da svoje vrijeme posvete pružajući podršku djeci. Prijavi se, proširi znanje i pomozi nam da omogućimo svakom djetetu ostvarivanje njegovih prava. Mi vjerujemo da svako dijete ima pravo glasa, pomozimo im da se taj glas čuje – poručili su oni koji su zaduženi za taj projekat

Prijavu zainteresovani mogu poslati  na mail adresu volontiraj@novageneracija.org.

Savjetodavna linija za djecu i mlade Plavi telefon ove godine je proslavila šest godina rada. Naime, Plavi telefon je počeo sa radom 18. februara 2013.

Od pokretanja linije, Plavi telefon je zazvonio preko 9.000 puta, a više od 70 odsto poziva su uputila djeca i mladi. Više od  90 volontera je prošlo obuku za savjetnika na Plavom telefonu i na taj način se stavili na raspolaganje svakom djetetu.

Svi pozivi na broj 080 05 03 05 su besplatni, a linija je aktivna svakim radnim danom od 9 do 17 sati.

Dugoročni cilj udruženja koje rukovodi ovom savjetodavnom linijom je da ona bude dostupan 24 sata i da svako dijete u BiH zna za broj Plavog telefona.

 

(Srpskainfo)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!