LŠ: Večeras meč giganata u Minhenu

601
Sudar dva giganta minhenskog Bajerna i Real Madrida, osvajača 16 trofeja prvaka Evrope, definitivno je centar dešavanja u četvrtfinalnim utakmicama Lige šampiona.
Ljubitelji fudbala gledaće večeras u Minhenu prvi meč dva vanserijska tima – sa jedne strane Robert Levandovski, Arjen Roben, Tomas Miler, Manuel Nojer, koje žele da ugroze Kristijano Ronaldo, Geret Bejl, Karim Benzema. Sva ova velika fudbalska imena obećavaju spektakl na Alijans areni.
Ipak, neće samo direktno na terenu da bude zanimljivo, već i u taktičnom nadmudrivanju učitelja i učenika Karla Ančelotija i Zinedina Zidana.
Njih dvojica su u Real Madridu prije samo tri godine, kada je Zidan počinjao trenersku karijeru i bio pomoćnik Anćelotiju, pokorili Evropu i donijeli kraljevskom klubu titulu Lige šampiona na koju se čekalo 12 sezona.
Zidan je kasnije uspio da i kao prvi trener Reala digne “ušati trofej”, dva puta manje od Anćelotija, a zanimljivo da su obojica isti podvig ostvarili i kao igrači.
– Može da se označi kao meč učitelja i učenika, bio sam Anćelotijev pomoćnik i naučio mnogo od njega. Veoma ga cijenim – ne krije Zidan, kome je Anćeloti bio trener u Јuventusu.
Real brani trojfej, a po mišljenju mnogih, Bajern je prvi izazivač zajedno sa Barselonom, možda i zbog toga što je u njemačkoj Bundesligi odavno na putu ka odbrani titule.
Bavarci su željni revanša jer još pamte poraz od Reala od 0:4 u Minhenu 2014. godine, najteži njihov poraz u Evropi na svom terenu.
Lester na noge Atletiku
U sjenci tog duela, Lester dolazi u Madrid sa željom da nastavi da ispisuje klupsku istoriju u Ligi šampiona.
Senzacionalni prvak Engleske od promjene menadžera ponovo igra sjajan fudbal, ali dosada nije imao teži zadatak od borbene čete Dijega Simeonea.
Atletiko, finalista prošle godine i 2013, ima namjeru da napravi korak više i nastavi uspješan put u nokaut fazi elitnog takmičenja, gdje ne zna za poraz četiri godine.
Atletiko je favorit, ali su “lisice” prošle sezone pokazale da znaju da igraju protiv takve ekipe, javlja Tanjug.
PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!