Za tren oka: Očistite tastaturu bez po muke

926

Ako vaše radno vrijeme provodite nad tastaturom zapitajte se koliko se bakterija nakupi na vašim prstima sa svakom iskucanom riječi ukoliko ne posvećujete dovoljno vremena njenom čišćenju.

Predstavljamo vam nekoliko trikova sa kojima će vaša tastatura uvijek blistati.

Za one koji su opsednuti čistoćom

Vama vjerovatno nisu potrebni savjeti kako održavati tastaturu, ali za one koji su kupili novu imamo nekoliko mudrih riječi. Za održavanje čistoće tastature dovoljno je da svakog dana pređete suvom mikrofiber krpom, ukoliko imate nekih mrlja možete nakavastii sa malo vode.

Za one koji ne vole da čiste često

Vaša tastatura vjerovatno je u lošijem stanju od one koju vaš kolega redovno čisti. I za zapuštenu tastaturu ima lijeka – umočite krpu u sredstvo za sudove i pomiješajte sa malo tople vode. Krpu dobro ocijedite i počnite sa čišćenjem. Ako su vam se nakupile mrvice i prašina najlakše je da svoju tastaturu okrnete naopačke i istresete ili uz usisate.

Nakon ovog poduhvata vaša tastatura dobiće novi sjaj!

Za stravično prljave

I okorjelo prljave tastature moraju popustiti pred napadom deterdženta i tople vode, ali kada ova sredstva ne mogu da pomognu imamo novi trik. U ovoj misiji pomoćice vam “čarobni sunđer”, koji se razlikuje od uobičajenog jer nema hrapavu stranu. Postupak je prilično lak – utopite sunđer u toplu vodu, iscedite i krenete u otklanjanje skorelih naslaga. Prednost ovog sunđera je što ga možete odsjeći i koristiti za neke uže dijelove tastature. /Alo/

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!