Agasi: Svim srcem uz Đokovića, pomoći ću mu na svaki način

1034

Ispred Novaka Đokovića je duga pauza koju će iskoristiti da se oporavi od povrede lakta, a nakon toga slijedi mu težak posao da se ponovo vrati u svjetski vrh. U tim nastojanjima pomagaćemu mu Andre Agasi koji ne sumnja da će srpski teniser opet biti na vrhuncu.

Legendarni Amerikanac je ranije imao puno ponuda drugih igrača, ali samo ga je Đoković nagovorio da se okuša kao trener. Agasi nema problema sa činjenicom što će srpski teniser pauzirati do 2018. godine, jer sa njim ima velike planove u budućnosti.

– Uvijek pratim srce i instinkt. Mnogi igrači su me zvali, ali ono što Novak radi je veoma intezivno, imam veliko poštovanje prema tome i želio sam da ga upoznam bolje i radim sa njim. Dokazao je da želi da se vrati na svoj najbolji nivo. Rekao sam mu da ću mu pomoći na svaki mogući način. Učićemo i raditi zajedno. Tu sam za sve što mu treba. Posvećen sam mu. Kada radim nešto, radim to svim srcem ili ne radim uopšte – rekao je Agasi.

Amerikanac je ponovio da ga ne interesuje novac, već ima druge prioritete sa Đokovićem i ne sumnja da će uspjeti.

– Nadam se da mogu da mu pomognem, ne samo zbog njega, već zbog tenisa. Ovo nema veze sa novcem, ovo ne radim za platu. To me više ne vuče u životu. Samo hoću da pomognem Novaku. Da mu pomognem da se vrati na najviši mogući nivo igre. Nemam sumnje da će se on vratiti na nivo kada će oni koji ga gledaju reći: “Vau, ovo je nevjerovatno” – istakao je Agasi.

Đoković je već počeo da “kliziti” na ATP listi i od juče je pet teniser svijeta, pa Agasija očekuje dosta posla kada se Srbin vrati na teren. Đoković je oduzeto 1.000 bodova koje neće braniti na mastersu u Kanadi i tako je prvi put poslije deset godina ispao iz Top 4. Međutim, kako sezona bude odmicala padaće sve više tako da će naredne sezone u rani fazama turnira igrati sa vrlo jakim igračima. Što se tiče ostalih srpskih tenisera Viktor Troicki je 46. na svijetu, Janko Tipsarević 60, a Dušan Lajović 71, dok je Laslo Đere 93. Svi oni su nazadovali za po nekoliko pozicija, prenose agencije.

Prvih 10 na ATP listi

1. Endi Marej (V. Britanija)          7,750

2. Rafael Nadal (Španija)   7.465

3. Rodžer Federer (Švajcarska)     6.545

4. Sten Vavrinka (Švajcarska)      5.780

5. Novak Đoković (Srbija)   5.325

6. Marin Čilić (Hrvatska)  5.155

7. Dominik Tim (Austrija)   4.065

8. Aleksandar Zverev (Njemačka)    3.150

9. Kei Nišikori (Japan)      3.140

10. Miloš Raonić (Kanada) 3.130

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!