Brnabić, Zvizdić: Dobri politički odnosi od izuzetne važnosti za stabilnost regije

447

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić izjavio je danas u Podgorici na sastanku sa predsjednikom Vlade Srbije Anom Brnabić da su dobri politički odnosi BiH i Srbije od izuzetne važnosti za stabilnost i napredak regije.

Zvizdić je istakao da je potrebno, putem stalnog političkog dijaloga na visokom nivou, raditi na rješavanju otvorenih pitanja, te buduću saradnju fokusirati na zajedničke projekte usmjerene infrastrukturnom povezivanju i ekonomskom razvoju.
On je napomenuo da Srbija i BiH dijele i zajedničke evropske aspiracije koje su dobra osnova i za razvoj budućih, zajedničkih projekata, saopšteno je iz Savjeta ministara BiH.

Na marginama Samita Jadranske povelje razgovarano je i o realizaciji zaključaka sa zajedničke sjednice dvije vlade i istaknuto da treba ubrzati njihovu realizaciju.

Zvizdić je Ani Brnabić uputio poziv da posjeti BiH.

Beograd očekuje jačanje političkog dijaloga

Beograd/Podgorica – Premijer Srbije Ana Brnabić istakla je na sastanku sa predsjedavajućim Savjeta ministara Denisom Zvizdićem da Beograd snažno podržava razvoj odnosa sa BiH, koju vidi kao jednog od ključnih partnera u regionu, te da očekuje dalje jačanje političkog dijaloga na svim nivoima.
Na sastanku sa Zvizdićem na marginama Samita Američko-jadranske povelje u Podgorici, Brnabićeva je rekla da se nada nastavku prakse održavanja zajedničkih sjednica Vlade Srbije i Savjeta ministara.

Brnabićeva je podvukla da je Srbija zadovoljna činjenicom da postoji uzajamna podrška u procesu evropskih integracija i regionalnoj saradnji, kao i obostrana zainteresovanost za jačanje međusobne saradnje u toj oblasti, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Ona je dodala da je zadovoljna što Srbija i BiH učestvuju i uspješno sarađuju u više regionalnih inicijativa, u okviru berlinskog procesa.

Konstatujući da je BiH jedna od najvažnijih ekonomskih partnera Srbije, Brnabićeva je naglasila značaj daljeg razvoja ekonomske saradnje putem rasta trgovinske razmjene, investicione saradnje, infrastrukturnih projekata i zajedničkog nastupa na trećem tržištu, posebno u namjenskoj i građevinskoj industriji.

“Smatramo da postoji obostran interes za revitalizaciju infrastrukture koja nas povezuje”, rekla je Brnabićeva.

Ona je kao najvažnije istakla modernizaciju i izgradnju putnog i željezničkog pravca Beograd-Sarajevo, izgradnju mosta Ljubovija-Bratunac i dalji rad na energetskim projektima na Drini, prenose agencije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!