Radojičić primio Mura u oproštajnu posjetu

444

Gradonačelnik Banjaluke, Igor Radojičić, primio je u oproštajnu posjetu šefa misije OEBS-a u Bosni i Hercegovini Džonatana Mura. Radojičić je izrazio zahvalnost na dosadašnjoj saradnji sa OEBS-om, u nadi da će i u narednim godinama zajednički biti realizovani brojni projekti.

Iako napušta BiH, šef misije OEBS-a u BiH Džonatan Mur kaže da je napredak, u odnosu na godinu kada je došao, veoma vidljiv. U Banjaluci je, kaže, to najviše izraženo u sektoru privrede i turizma.

“U Banjaluci, kao i u drugim opštinama i gradovima veliki prioritet jeste ekonomski razvoj, da ova zemlja i lokalne zajednice imaju neku budućnost. Vidim puno pozitivnih koraka, a znam da je puno prepreka na putu ka reformama”, rekao je Mur.

Da je OEBS partner za budućnost, saglasne su obje strane uz poruku da će saradnja lokalnih zajednica sa OEBS-om biti nastavljena.

“OEBS je organizacija sa kojom i lokalne zajednice imaju dosta komunikacije sa mnogobrojnim projektima koja su se u prošlosti dešavali i sa fokusom s kojima se OEBS bavio – od demokratije, međureligijskog dijaloga, prava građana i manjina i društva”, istakao je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

Mur je izrazio uvjerenje da će BiH, zajedno sa svojim entitetima, krenuti naprijed, a tokom oproštajne posjete poručio je da će ga na Banjaluku najviše podsjećati prošlogodišnje priznanje za ličnost godine.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!