Temperaturni rekord u Banjaluci: Pekla paprike i izmjerila 52°C!

1948

Redakciji  našeg  portala ekskluzivno se javila Banjalučanka koja svojom ekskluzivnom  pričom pobija sve ranije rekorde ekskluzivnog mjerenja temperature vazduha u gradu na Vrbasu ovog, ali i ranijih ljeta!

Naime, ona tvrdi da je danas izmjerila nevjerovatna i ekskluzivna  52 stepena po Celzijusu!

„Danas oko 10 prijepodne sam  filovala paprike i nisam ni slutila šta će se desiti“, započinje priču pomalo  uzbuđena sugrađanka čije je ime poznato redakciji, te nastavlja:

„Dok sam rendala krompir uključila sam rernu kao i svaki put što je uključujem.  Napunjenu tepsiju sam malo kasnije ubacila u šporet i izašla na balkon da zapalim cigaru. Nisam ni primjetila da su balkonska vrata ostala otvorena“, nastavlja svoju ispovijest ekskluzivno za naš portal.

„U kuhinji na zidu mi inače stoji termometar koji sam kupila ove  godine kao suvenir u Budvi. Nije živin, mislim da je alkoholni ili tako nešto, ali sam sto posto sigurna da je tačan“, uvjerava nas.

„Dok sam okretala paprike slučajno sam pogledala u taj termometar, i imala sam šta i da vidim. Čitava 52 stepena! Nisam mogla da vjerujem svojim rođenim očima, iste sekunde sam to i uslikala“, priča usplahireno ova žena.

Na našu konstataciju  da je rerna vjerovatno doprinijela toj temperaturi, te zahtjev da nam pokaže tu ekskluzivnu  fotografiju kao potvrdu, kaže:

„Imala sam sliku u telefonu, ali sam je slučajno obrisala  dok sam je pokazivala komšinici, ona mi je svjedok! Nema šanse da je do rerne, rekla sam već, svaki put je isto uključujem, a balkonska vrata su ostala malo otvorena, tako da je to ta vanjska temperatura!“, ubijeđena je.

„Molim vas da to objavite, jer ako nećete vi onda ću zvati druge, napišite da je 52 u gradu, a da se to krije“, pomalo ljutito nam poručuje.

Pokazuje nam u telefonu i slike nepropisno parkiranih automobila , koje je načinila, kako kaže, špijunirajući komšije.

„I to želim da izađe na vidjelo, da objavite,  ali to vam može biti  priča za kasnije, imam ja još šta da kažem!, nastavlja u istom tonu.

Na našu konstataciju da  fotografije parkiranih automobila  ne objavljujemo, kao ni sitno smeće po gradu (ili u baš rijetkim slučajevima ako je deponija u pitanju i strah od zaraze), jer to ne bi imalo nikakvog efekta,  te da nismo ni  policija ni nadležni gradski organ, i uz  savjet da se obrati njima, kaže:

„Kako drugi neki mogu da objave, a vi ne, što se pravite pametni. Ako nećete vi, ima ko hoće, imam bar 10 slika sa nakaradno parkiranim biijesnim  autima, a bila je i jedna kosilica, evo pogledajte!“, odbrusi nam pošteno.

Bilo kako bilo, izašli smo u susret gospođi  i ekskluzivno objavljujemo da je novi temperaturni rekord u Banjaluci svih vremena  52 stepena!

Ovakva eksluziva  se dešava jednom u 137 godina, a možda ni tada, gospođi smo zahvalni što je upravo nama ispričala ovu priču koja je dio istorije mjerenja temperature vazduha!

(Bole/Uno portal)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!