Ustaško orgijanje na Tompsonovom koncertu

89

Marko Perković Tompson, poznat po veličanju ustaštva, održao je koncert u Slunju pred 10.000 ljudi, među kojima su mnogi nosili majice i zastave sa ustaškim pozdravom “Za dom spremni”.

Tompson je sinoćnji koncert započeo “Bojnom Čavoglave”, koja započinje pozdravom “Za dom spremni”.
U grad su juče već u popodnevnim časovima došle na hiljade Tompsonovih “obožavalaca”, od kojih su neki u vojnim uniformama, neki su zagrnuti hrvatskim zastavama, a neki se nisu mogli uzdržati od nošenja majica i zastava sa ustaškim pozdravom “Za dom spremni”, prenio je portal “Indeks”.

Prije koncerta govore su održali ministar za pitanja veterana Tomo Medved, karlovački župan Damir Jelić i gradonačelnik Slunja Jure Katić.

Iako je ministar Medved okupljene pozvao na dostojanstveno slavlje, prvi koji je ozbiljno narušio ikakvo dostojanstvo u Slunju bio je gradonačelnik tog grada Jure Katić, koji je u svom govoru rekao da “samostalna Republika Hrvatska nije stvorena na nekom antifašizmu”.

Dok su Medved, Jelić i Katić držali svoje govore iz publike se čulo glasno skandiranje ustaškog pozdrava “Za dom spremni” i pjevanje ustaškim koljačima Juri i Bobanu.

Za razliku od Knina, gdje je policija juče tokom “proslave” zločinačke akcije “Oluja” privodila osobe koje su skandirale ustaški pozdrav, u Slunju policija nije nikog privela.

(Glas Srpske)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!