Napadi nožem u Londonu i Briselu

379

Britanska policija saopštila je večeras da je jedan muškarac napao policiju ispred Bakingemske palate u centru Londona, nakon čega je uhapšen.

Metropolitenska policija je saopštila da su dva policajca zadobila lakše povrede dok su hapsili osumnjičenog, prenosi AP.

“Muškarca koji je posjedovao nož su oko 20:35 sati po lokalnom vremenu zaustavili policajci ispred Bakingemske palate. Dva policajca su pritom lakše ranjena u ruku”, navodi se u saopštenju, prenosi AFP.

Nema podataka da je iko drugi uhapšen.

Jedan muškarac napao je nožem nekoliko vojnika u samom centru Brisela nakon čega su se čuli pucnji. Povrijeđena su dva vojnika, a napadač je ubijen.

Na muškarca koji je nožem napao grupu vojnika u centru Brisela je pucano i on je podlegao povredama, saopštilo je belgijsko Federalno tužilaštvo.

“Vjerujemo da je riječ o terorističkom napadu”, rekla je za AFP portparolka tužilaštva.

Incident se dogodio oko 20:15h u centru Brisela, a napadač je, prema navodima briselske RTBF televizije, prilikom napada na vojnike uzviknuo “Alahu Akbar”.

Lokalni mediji javljaju da je u pitanju Somalijac u tridesetim godinama, koji ranije nije bio poznat policiji, prenose agencije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!