Mira Banjac: Slava dolazi uz nečiji rad, a popularnost je kvarljiva

262

Legendarna glumica Mira Banjac kaže da se nikad nije posvađala sa kolegom. Približava se devetoj deceniji, a u bogatoj i dugoj karijeri najčešće je tumačila uloge žena iz naroda koje je obogatila svojevrsnim humorom. Mlađim kolegama bi poželjela da rade manjim tempom i s umjetničkom dokolicom.

“Nikad se u životu nisam posvađala ni s jednim svojim kolegom pa vjerovatno zato nikad nisam ni bila usamljena. Moj društveni život je moj rad, posao, prijatelji. Usamljenost nije za lijene ljude. Kad ste usamljeni morate jako puno raditi za sebe da bi vam bilo prijatno. Inače propadate”, rekla je slavna glumica u razgovoru za Blic.

Za nju slava je nešto što vam drugi daju za zasluge, ali kaže da nije isto što i popularnost.

“Slava je nešto što dolazi uz nečiji rad dok je popularnost kvarljiva. Velika popularnost može brzo i lako da pokvari glumca. Na taj način da bude zadovoljan sobom i da misli da dalje ne mora da traga ni po sebi ni po literaturi. Onda otprilike tu negde i stane”, kaže Mira.

Za vrijeme u kome danas mladi glumci stvaraju i žive kaže da je drugačije od onog u kom je ona radila, ali i dodaje da bi voljela da glumci danas osjete makar malo zadovoljstvo posla koji obavljaju.

“Mladi glumac danas snima na jednom filmu, pa u podne ode na drugi, a onda se opet vraća na onaj prethodni da snimi druge kadrove. Oni su stalno rastrzani i jure i nemaju vremena ni da se druže, da se vole. Samo trče i rade, jer je takav zahtev vremena. Moraju da budu prisutni jer ih u suprotnom neće biti”, ocijenila je Mira.

Zbog ekspanzije filmova, glumci su prinuđeni na takav način rada i moraju da se bore za opstanak.

“Voljela bih da rade manjim tempom, umjetničkom dokolicom, sa zadovoljstvom koji glumački posao nosi”.

Osvrnula se na takav način rada i primijetila da nije prisutan samo kod glumaca već i kod drugih ljudi.

“Pogledajte ljude na ulici. Oni više ne razgovaraju. Pozdrave se i svako na brzinu kaže svoj najveći problem i doviđenja. Razgovor među ljudima je jako bitna stvar”, zaključila je glumica za Blic.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!