Zvaničnici Srpske čestitali Kurban-bajram

1142

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je Kurban-bajram poglavaru Islamske zajednice u BiH Huseinu Kavazoviću, muftiji banjalučkom Osmanu Kozliću, te svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u Srpskoj i BiH, uz želju da predstojeće praznične dane provedu u dobrom zdravlju i veselju, sa porodicama, prijateljima i komšijama.

“Neka radost proslave ovog velikog praznika bude povod za podsjećanje na istinske i neprolazne vrijednosti mira, tolerancije, uzajamnog poštovanja i solidarnosti među ljudima i narodima”, naveo je Dodik u čestitki.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je čestitku poglavaru Islamske zajednice u BiH Huseinu Kavazoviću povodom muslimanskog praznika Kurban-bajrama.

Cvijanovićeva je tim povodom uputila čestitku i muftijstvima, imamima i svim građanima islamske vjeroispovijesti u Republici Srpskoj i BiH, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

“U ime Vlade Republike Srpske i svoje ime, a povodom praznika Kurban-bajrama, upućujem Vam iskrene čestitke uz želju da praznik proslavite u radosti, miru i blagostanju sa svojim porodicama i Vama bliskim ljudima, a u skladu s tradicijom međusobnog uvažavanja i poštovanja”, navodi se u čestitki premijera Srpske.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je Kurban-bajram poglavaru Islamske zajednice u BiH Huseinu Kavazoviću, muftijstvima, imamima i svim muslimanima u BiH uz želju da ovaj praznik u njihove domove unese mir, sreću i blagostanje.

Čubrilović je poželio da ovaj praznik proslave sa bliskim i dragim ljudima.

Direktor Republičkog sekretarijata za vjere Dragan Davidović uputio je čestitku poglavaru Islamske zajednice u BiH Huseinu Kavazoviću povodom nastupajećeg praznika Kurban-bajrama. Davidović je tim povodom uputio čestitke i muftijstvima, imamima i svim muslimanima u BiH, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture Srpske.

Potpredsjednik Republike Srpske Јosip Јerković čestitao je svim vjernicima islamske vjeroispovijesti Kurban-bajram, ističući da je ovo praznik hodočašća, molitve, solidarnosti i zbližavanja ljudi u Božjem blagoslovu i miru.

“Neka nas ovaj praznik, kao simbol žrtvovanja i ljudske solidarnosti, podstakne na dobra i plemenita djela prema bližnjima, prema našim sugrađanima i prema svim ljudima u nevolji”, istakao je Јerković u čestitki.

Prvi dan Kurban-bajrama muslimani će proslaviti sutra. Kurban-bajram, nazvan i praznik žrtve, muslimani slave četiri dana, prenose agencije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!