US Open: Zimonjić zaustavljen u miksu

405

Srpski teniser Nenad Zimonjić nije uspio da se plasira u četvrtfinale US Opena u miks dublu.

Zimonjić je u paru sa Јung Јan Čan sa Kineskog Tajpeha poražen od američko-rumunske kombinacije Koko Vandevej/Orija Tekau 6:4, 6:3.

Vandevej i Tekau slavili su poslije 61 minuta igre i to nakon što su u finišu oba seta napravili po brejk.

Zimonjić nije učestvovao u muškom dublu jer se njegov partner Čeh Vašek Pospišil povredio pred nastup u Njujorku, javlja B92.

Američki teniser Sem Kveri odigrao je sjajnu partiju u 4. kolu US Opena. On je poslije samo 76 minuta igre savladao Nijemca Mišu Zvereva – 6:2, 6:2, 6:1.

Bilo je to impresivno izdanje 17. nosioca koji je izgubio samo pet gemova na putu ka svom prvom četvrtfinalu na US Openu.

Nijemac se tokom meča na stadionu “Artur Eš” žalio na povredu ramena, ali i da je bio sasvim zdrav, teško da bi mogao da parira tako raspoloženoj igri protivnika koji je imao čak 55 vinera.

Kveri je, zanimljivo, prvi američki teniser još od 2011. i Endija Rodika koji se plasirao među osam najboljih u Njujorku.

Njega za plasman u polufinale očekuje duel protiv takođe sjajnog servera, Јužnoafrikanca Kevina Andersona.

Češka teniserka Petra Kvitova plasirala se u četvrtfinale grend slem turnira u Njujorku. Ona je bila bolja od Garbinje Muguruze iz Španije, 7:6, 6:3.

Deveti nosilac US Opena Venus Vilijams plasirala se u novo četvrtfinale turnira u Njujorku. Ona je bila bolja od Karle Suarez Navaro – 6:3, 3:6, 6:1, javlja B92.

 

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!