Iliševićeva djela premijerno u Banjaluci

97

U Salonu bana Svetislava Tise Milosavljevića večeras (5. septembra) će biti otvorena izložba pod nazivom “Staništa duha“, autora Velimira Iliševića (Švajcarska).

-Izložbu čini oko 50 radova novijeg perioda, rađenih tehnikom ulje na platnu, dok je sama tematika raznovrsna, dotiče seriju ‘Hodlerova igra’, koju sam radio prije nekoliko godina, a cjelokupno će biti prikazana i najnovija serija ‘Kontaktne slike’, premijerno u Banjoj Luci – kazao je Ilišević novinarima. Dodao je da će u gradu na Vrbasu biti prikazan i ciklus “Princip”, koji je inspirisan Gavrilom Principom, a premješten u jedan drugi vremenski period.

-Serija koju čine 14 crteža će u narednom periodu biti u vlasništvu Narodne univerzitetske biblioteke RS – naveo je Ilišević.

Kako kaže ovaj umjetnik, prvi put izlaže u našem gradu, a povod za predstavljanje domaćoj publici je njegov rad, dok se izložba nakon Banje Luke seli i u Trebinje i Ljubljanu. Ilišević ističe da se nada će nakon ove izložbe doći do saradnje institucija i umjetnika iz inostranstva s Kulturnim centrom Banski dvor.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!