Zbog neispunjenih obećanja: Radnici Željeznica RS stupili u štrajk glađu

940
Radnici Željeznica RS otpočeli su danas u Banjaluci sa štrajkom glađu, zbog neispunjenih obećanja.
.
Kako su najavili iz Samostalnog sindikata saobraćaja i transportne djelatnosti u “Željeznicama RS”, od 9 do 11 časova održali su sastanak štrajkačkog odbora, a potom, u 5 do 12 krenuli u štrajk.
.
Pored pomenutih željezničara koji će štrajkovati glađu podršku im je najavilo dati njih još 150, iako se očekuje da taj broj bude još veći. Prostorije Željezničke stanice su zaključane, a štrajkači se nalaze ispred njih.
.
Predsjednik Samostalnog sindikata transportne djelatnosti Zlatko Marin rekao je da je štrajk otpočet zbog toga što im nisu zakonom uplaćeni svi doprinosi, kasne im plate tri topla obroka i četiri prevoza, a ne mogu ni ovjeriti zdravstvenu knjižicu.
.
“Desetak radnika štrajkuje, a očekujemo da će im se kolege pridružiti nakon radnog vremena”, rekao je Marin. On je dododa da oni traže samo svoja osnovna prava i pozvao sve nezadovoljne radnike da im se priruže jer se to može desiti svakom preduzeću.
.
Iako su najavili da će štrajkovati, vrata željezničke stanice su im bila zaključana. Jedino im je bilo dozvoljeno da na sporedni ulaz uđu i predaju dopis o štrajku.
.
Kako su ranije najavili svi sindikati su jednistveni. Pisali su Parlamentu, Vladi i predsjedniku Republike koji je, podsjećaju, dolaskom među štrajkače, okončao prošlo gladovanje.
.
Pisma nadležnima, kažu željezničari, nisu pomogla.
.
Više ne vjeruju u obećanja jer im se duguje četiri prevoza i tri topla obroka.
.
(nezavisne.com)
PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!