Sajam knjige otvara vrata

400

Međunarodni sajam knjige u Banjaluci u organizaciji “Glasa Srpske” otvoriće danas u 17.50 vrata ( dvorana “Borik”, ulaz 1 KM) za ljubitelje pisane riječi, pisce i izdavače.

Radno vrijeme sajma je od 10 do 20 časova.

Svečano otvaranje 22. sajma prepušteno je poznatom ruskom pjesniku Vjačeslavu Kuprijanovu, a do 18. septembra ova smotra pisane riječi ugostiće ugledne književnike i predstaviti kapitalna izdanja vodećih izdavača iz regiona.

Kuprijanov, najprevođeniji živi ruski pjesnik, je i gost Međunarodnih književnih susreta, koji će biti održani u okviru sajma. Poštovaoci književnosti dobiće priliku da se upoznaju sa priznatim piscima u okviru brojnih promocija.

Kuprijanov, osim poezije, piše priče, romane i eseje, a poslije objavljene knjige na srpskom jeziku – “Čas pjevanja”, “Izvještaj o anđelu” i “Zemljino nebo”, dobio je i nagradu “Branko Radičević”.

Da će se učesnicima manifestacije ove godine pridružiti još izdavačkih kuća najavila je rukovodilac Međunarodnog sajma knjige Petra Ivić.

Ona kaže da će posjetioci sajma moći da posjete i štand “Vulkan” izdavaštvo, koje spada u najveće izdavačke kuće u regionu. Iz ove izdavačke kuće poručili su da u Banjaluku dolaze sa brojnim novim naslovima različitih žanrova.

Svoja izdanja na sajmu će predstaviti i “Publikum praktikum”, “Laguna”, “Kreativni centar” i Zavod za udžbenike iz Beograda, kao i Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo.

Kao i prethodnih godina, stižu i beogradske izdavačke kuće “Dereta” i “Partenon”, svoja izdanja predstaviće i Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske i Univerzitet u Banjaluci i Univerzitet Istočno Sarajevo.

Među učesnicima su “Nova knjiga” i “Obodsko slovo” iz Crne Gore, “Pčelica” iz Čačka, “Globosino” i “Akia Mali Princ” iz Beograda, “Kairos” iz Sremskih Karlovaca i “Bajbuk” iz Sarajeva.

Susreti pisaca

Učesnici Međunarodnih književnih susreta biće pisci iz Bugarske, Rusije, Litvanije, Estonije, Slovenije, Hrvatske… Oni će imati od dvije do tri promocije svakog dana tokom trajanja sajma. Ovaj dio sajamskog programa organizovan je u saradnji sa Udruženjem književnika Republike Srpske.

(glassrpske.com)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!