Sjednica NSRS prekinuta, nastavak u srijedu (VIDEO)

2961

Poslanici Narodne skupštine RS iz redova opozicije fizički prekinuli sjednicu. Nakon sat vremena vijećanja, odlučeno je da ona bude nastavljena sutra, nakon održavanja Kolegijuma NSRS.

Poslanici Narodne Skupštine RS iz redova opozicije fizički prekinuli sjednicu, a ona neće biti nastavljena večeras, javlja reporter MONDA.

Potpredsjednik NSRS Nenad Stevandić upravo je istakao da je dogovoreno da se za večeras završi zasjedanje, Kolegijum NSRS zakazan je za sutra u 10.30, a nastavak sjednice za 12 sati.

Nenad Stevandić

Nakon što su poslanici na današnjoj sjednici Narodne skupštine RS šest sati raspravljali samo o povredama poslovnika, poslanik NDP-a Dragan Čavić najavio je da će opozicija da spriječi dalje funkcionisanje parlamenta i to je odmah i učinjeno.

Nakon te njegove najave potpredsjednik NSRS Nenad Stevandić koji u odsustvu predsjednika Nedeljka Čubrilovića danas vodi sjednicu je dao pauzu, a opozicioni poslanici odmah su napustili svoja mjesta i stali iza predsjedavajućeg, onemugućujući na taj normalan rad skupštine.

Skupština

“Nema sjednice dok ne budu ispunjeni naši uslovi”, kratko je MONDU rekao lider PDP-a Branislav Borenović.

Poslanik NDP-a Dragan Čavić rekao je da će opozicija fizički sprečavati rad Narodne skupštine Republike Srpske, dok ne bude održana sjednica skupštinskog Kolegijuma.

“Nećemo dozvoliti rad parlamenta Republike Srpske sve dok ne budu davani odgovori na poslanička pitanja u poslovnički predviđenom roku, dok se ne bude poštovao zakon i na dnevni red parlamenta stavi izvještaj revizora”, rekao je Čavić novinarima u holu Narodne skupštine.

On je naveo da od ovog trenutka nema članova Poslovnika, jer ih vladajuća većina ne poštuje i tumači Poslovnik na svoj način.

Čavić kaže da skupštinsko rukovodstvo raspolaže mjerama koje može da preduzme u ovoj situaciji, među kojima je čak i primjena sile.

POGLEDAJTE ŠTA JE ČAVIĆ REKAO U SKUPŠTINSKOJ SALI:

 

Šef Kluba poslanika SDS-a Vukota Govedarica rekao je da ponašanje opozicije nije parlamentarna kriza, već odgovor na “nasilje koje godinama trpi opozicija u parlamentu Srpske”.

“Tražimo poštovanje Ustava, zakona i Poslovnika o radu Narodne skupštine Republike Srpske”, poručio je Govedarica.

Pogledajte i snimak koji je snimio poslanik Adam Šukalo.

(mondo.ba)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!